вторник, 27 октомври 2009 г.

Ветераните на "Мирково" с победа срещу "Левски"


Със зрелищен мач между ветераните на „Мирково” и елитния столичен „Левски” бяха закрити едномесечните чествания по случай 50-годишнината от началото на организирания спорт в средногорското село. Левскарите пристигнаха водени от легенди на клуба като Павел Панов, Ангел Станков, Стефан Павлов и Краси Гайдарски, но в крайна сметка загубиха от своите домакини след изпълнение на дузпи.


Срещата, която съвсем очаквано предизвика значителен зрителски интерес, започна добре за мирковчани. Любчо Йорданов даде гол аванс за средногорския тим в средата на първата част, но столичани успяха да изравнят до почивката. През второто полувреме ветераните на „Левски” реализираха още на два пъти и така „дръпнаха” в резултата с 3:1. Последва втори гол на Любчо Йорданов, а малко преди края с точно реализирана дузпа от Тодор Дангов бе оформено и крайното 3:3.


Двата отбора не играха продължения, а директно пристъпиха към изпълнение на 11-метрови наказателни удари. При тях в герой за тима си се превърна настоящият треньор на мъжкия състав на „Мирково” Николай Николов, който хвана две дузпи на левскарите. Средногорските футболисти пък не допуснаха нито една грешка и се поздравиха с успех в срещата.


По-късно същия ден в ресторанта на комплекс „Св. Иван Рилски” се състоя и тържественото закриване на честванията по случай спортната годишнина. На организираната от клуба вечеря освен гостите от София присъстваха бивши и настоящи състезатели и спортни деятели от селото.

Първи кръгове от републиканската надпревара по тенис на маса "Млад олимпиец"

През последните седмици в страната се проведоха първите кръгове от „Млад олимпиец” – ежегодната напревара по тенис на маса за момчета и момичета от цялата страна. Турнирът традиционно е на зонален принцип - след първите два кръга се излъчват най-добрите 32 състезателя от България, които впоследствие заформят финалната схема.

Средногорското участие в надпреварата започна в срещите при момичетата до 15 години, където се включиха двете най-опитни тенисистки от региона – Борислава Лазарова и Ваня Брайнова. Състезанието се проведе в Пловдив и събра около 30 момичета от Югозападна България, които след жребий бяха разпределени в седем групи.

Повече от добро представяне записа 13-годишната Борислава, която с три победи излезе като победител от своята група и продължи напред в елиминациите. След нови два успеха тя загуби на крачка от финала, и то от бъдещата шампионка – Красимира Йовкова от Асеновград. В крайна сметка Боби остана четвърта в крайното подреждане и така си осигури класиране на следващия етап – в който 32-те най-добри състезателки от Южна България ще определят и финалистките в категорията. Постижението показва значителен прогрес в развитието на Борислава, която преди година се нареди седма в същия етап от надпреварата.

Другата представителка на нашия регион - Ваня Брайнова, не успя да преодолее своята група и отпадна от по-нататъшната борба. Представянето донякъде бе резонно, тъй като 11-годишната пирдопчанка участваше в тази категория по-скоро за обиграване. Тя ще има далеч по-голям шанс за призово класиране идния уикенд, когато отново в Пловдив ще се съберат най-добрите момчета и момичета от Югозападна България на възраст до 12 г.

Освен Ваня, която през този сезон се състезава за тима на Панагюрище, в категорията ще вземат участие и общо седем от представителите на отбора по тенис на маса към златишкия спортен клуб „Стоян Николов”. Техният наставник Йордан Лазаров споделя, че поне засега е рано да се очакват призови класирания от тях. При по-добър жребий обаче, някой от неговите въпитаници все пак може и да успее да продължи напред след груповата фаза.

Добра новина за тениса на маса в Средногорието е и предстоящото за втора поредна година домакинство на кръг от „Б” група в държавното първенство при мъжете. Състезанието е насрочено за 14-и ноември и отново ще бъде проведено в пирдопската спортна зала. Пак там в края на годината най-вероятно ще се състои и друг ежегоден турнир – „Дичето”.

Първи изяви за пирдопския волейбол през новия сезон

През отминалия уикенд, 24 и 25 октомври, в гр. Етрополе се проведе зоналната надпревара от държавното първенство по мини-волейбол за момичета до 12 г. Състезанието постави началото на новия сезон за средногорския волейбол, но за съжаление пирдопският тим не успя да продължи напред към следващия кръг на турнира.


Общо осем бяха участващите отбори, като след жребий водените от Павел Лалов момичета се паднаха в една група с представителките на „Марица (Пловдив), „Велбъжд” (Кюстендил) и изненадващо попадналия в нашата зона гр. Омуртаг. Пирдопските волейболистки се опитаха да поднесат изненадата в турнира, но класата на съперниците се оказа прекалено голяма за подобно постижение. Така срещите с „Марица” и „Велбъжд” бяха загубени с 0:2, а двубоят с Омуртаг завърши 1:2 за съперника.


По този начин средногорските момичета останаха единствено в борбата за седмото място и на следващия ден играха за него с последния от другата група – тима от Асеновград. Срещата завърши с успех за пирдопските таланти – 2:1 гейма.


В неделя бе и първия кръг от държавното първенство при девойките старша възраст, в който пирдопският тим пътува към Видин и загуби с категоричното 0:3 гейма. Освен представителките на крайдунавския град, в нашата група са още съставите на „Пирин” (Разлог) и Етрополе.

Победа и загуба за средногорския футбол през уикенда

В седмия кръг от окръжната футболна група отборът на „Мирково” победи като гост „Титан” (Лесново) с 3:1. Срещата започна лошо за средногорци, които в средата на първата част позволиха на своите домакини да излезнат напред в резултата. В края на полувремето обаче Недко Йорданов с глава върна паритета в резултата, а след почивката Пламен Миланов и Цветан Михов донесоха успеха за мирковчани.

Пирдопският „Спартак 2001” пък загуби със зрелищното 2:7 при гостуването си на „Мътивир” (Ихтиман). Още в първите няколко минути ихтиманци получиха правото да изпълнят цели две дузпи и бързо дръпнаха в резултата с комфортен аванс. На полувремето резултатът бе 4:2, а до края ихтиманци реализираха още три попадения. Головете за местния тим бяха дело на Николай Миндилов и Цветан Македонски.

неделя, 18 октомври 2009 г.

Световно първенство по шотокан карате-до в гр. Егер, Унгария

Между 10 и 12 октомври унгарският град Егер бе домакин на най-големия международен форум в шотокана за годината. И този път на световното първенство имаше средногорско участие, като общо десет млади каратеки от региона се изявиха на татамитата. Освен тях сенсей Ресми Бобев отново бе един от главните рефери на надпреварата, а неговата съпруга – Николета Бобева, бе наставник на целия национален отбор на България.


За разлика от предишни години, първенството впечатлило родната група най-вече с лошата си организация. По думите на сенсей Бобев, сякаш домакините не очаквали над 1 300 участници и за арена на схватките били предвидили зала, която се оказала тясна за нормално провеждане на състезанието. За пореден път проблем създавали и неадекватните отсъждания на реферите, които открито толерирали представителите на Румъния – тъй като представител на тази страна ръководи световната федерация SKDUN. След подобни отсъждания дори се наложило полиция да „укротява” представителите на Азербайджан, които решили да търсят саморазправа със съдиите. По всеобщо мнение единствено на татамито, на което се изявявал като рефер и сенсей Бобев, отсъжданията били безпристрастни и реални.


В чисто спортен план, представителите на клуба по източни бойни изкуства „Френдшип” отново били на ниво и защитили реномето си. Най-голямата изненада поднесла 10-годишната Айлин Бобева, която завоювала бронзов медал на Ката, и то при 13-годишните състезатели. Самата Айлин заяви участие едва след като броени дни преди състезанието се разбра, че нейните връстници ще бъдат достатъчно много за да се обособи отделна възрастова група с каратеки на възраст между 10 и 11 години. В Унгария обаче станало ясно, че това се отнася само за момчетата – така дъщерята на сенсей Бобев трябвало да се включи при по-големите, но и там успяла да се нареди на почетната стълбичка.


С бронзов медал си тръгнала и друга дебютантка на световно първенство от средногорския състав – Ивалина Червенкова, която се наредила трета при 13-годишните на Кумите. В същата категория Паулина Николова също имала шанс за призово място, но още във втората среща се изправила срещу представителка на Румъния и била несправедливо дисквалифицирана за прекалено твърда игра.


Все пак Поли спечелила бронзов медал, макар и в друга дисциплина. Заедно с още една възпитаничка на КИБИ „Френдшип” – Генка Стефанова, те се включили в отборната надпревара на Кумите. В тима били още бившата възпитаничка на сенсей Бобев – Мирела Илиева, както и представителка на гр. Бургас. Българките се класирали в призовата тройка – така и тази година страната ни постигна успех в отборните надпревари. Миналата година във Франция големият успех дойде именно там – златен медал на Ката Микс.


С отличие и този път се завърна Георги Бораджиев. Пирдопчанинът миналата година взе сребро на Ката, но този път остана пети в тази дисциплина. За сметка на това младият талант бе трети в крайното класиране на Кумите в категория 16-17 години и така донесе още един бронзов медал в Средногорието. В тази възрастова група се включил и опитният Петър Петров, който обаче не успял да покаже най-доброто от себе си и отпаднал във втората среща.


Един от фаворитите за златен медал – двукратният европейски шампион Реми Бобев, не успя да завоюва единствения непокорен връх в кариерата си досега. Пирдопчанинът тръгна към Унгария със здравословни проблеми и по думите на неговия баща и треньор сенсей Бобев, младежът е бил видимо отпаднал. Все пак Реми влезнал на финала на Ката, но там се подхлъзнал при изпълнението на майсторската форма и останал извън призовата тройка. На Кумите пък отпаднал в третата среща и така останал без медал – нещо, което рядко се случва на средногореца.


Останалите наши представители, макар и дебютанти на международната спортна сцена, също играли на ниво. При най-малките (10-11 г.) Неделко Калоянов не успял да влезе във финала на Ката и Кумите в конкуренция с още 53 момчета от целия свят. Това успял да постигне при по-големите (до 13 г.) Христия Вътев, който се класирал сред осемте най-добри на Ката. В последната си демострация обаче напрежението си казало думата и средногорецът не успял да се представи по най-добрия начин, оставайки на пето място. При 15-годишните състезатели с цветни пояси Денис Балабанов не успя да преодолее конкуренцията и отпадна рано и в двете дисциплини.


Представителите на КИБИ „Френдшип” се включили и в турнира на Кумите Микс. Реми Бобев, Паулина Николова и Денис Балабанов, заедно с Мартин Павлов от клуб „Ипон” (София), отпаднали още в първата среща от бъдещите шампиони – представителите на фаворита Румъния.


Така в конкуренция с каратеките на 36 държави, българският тим се завърнал с общо 8 бронзови и 1 сребърен медал. Въпреки липсата на шампион тази година, от националния отбор са доволни от представянето и съжаляват единствено за некоректното на моменти съдийство, което лишило част от представителите ни от по-добро класиране.


Разбира се, от средногорския клуб по източни бойни изкуства искрено благодарят на своите спонсори, без които и това тяхно международно участие нямаше да бъде възможно – Община Пирдоп в лицето на г-жа Антоанета Илиева, както и Община Челопеч с кмет инж. Алекси Кесяков.



"Спартак" с първа победа за сезона, "Мирково" с хикс

Първа победа за възродения тим на „Спартак 2001” донесе шестият кръг от тазгодишната надпревара в окръжната футболна група. На свой терен пирдопчани разгромиха с 5:1 отбора на „Титан” (с. Лесново) и пооправиха негативната си голова разлика, натрупана от първите срещи за сезона.

Срещата започна с 20-минутно закъснение, предизвикано от забавяне на част от гостуващите футболисти. Дори и след тяхното пристигане обаче, противниковия отбор се оказа с едва девет налични състезателя. Така „Титан” изигра мача с намален състав и без нито една смяна.

Този факт в общи линии предопредели и изхода от двубоя. В средата на първото полувреме, при наглед леко центриране, груба вратарска грешка позволи на един от най-ниските на терена – Пламен Петров, да реализира след удар с глава. Малко преди почивката пък Стоян Стоянов удвои резултата и с това интригата в срещата окончателно изчезна.

През втората част в играта на гостуващия тим съвсем резонно започна да се усеща умора, което доведе до множество положения за пирдопчани. Две от тях бяха реализирани отново от Стоян Стоянов, който оформи своя хеттрик в срещата за 4:0. Играчите на „Титан” (Лесново) успяха да стигнат и до почетен гол в последните минути, а в самия край младият Мартин Николов се разписа за крайното 5:1.

На следващия ден другият средногорски представител в групата, съставът на „Мирково”, бе домакин на един от лидерите във временното класиране - „Спартак” (Самоков). Срещата бе изключително нервна, с много нарушения и наказателни картони, и в крайна сметка победител не бе излъчен – 2:2. Гостите първи откриха головата си сметка след успешно завършена контраатака в 20-ата минута, но в края на полувремето Атанас Димов „върна” мирковчани в мача. Малко преди последния съдийски сигнал за първата част обаче, домакините останаха с човек по-малко – Тодор Евтимов спря откъснал се противников нападател с цената на нарушение и преждевременно пое към съблекалните.

След почивката реферът свири спорна дузпа за „Спартак”, но след нейното изпълнение топката срещна гредата. Гостите все пак съумяха отново да излезнат напред в резултата, като при головия пас остана леко съмнение за засада. В 70-ата минута голмайсторът на „Мирково” Атанас Димов реализира за втори път и даде началото на финален щурм за победа срещу лидера. До нов гол така и не се стигна, но за сметка на това домакините завършиха мача с 9 човека – след като по аналогичен начин бе изгонен и Димитър Василев.

След мача пък стана ясно, че идната събота ветераните на „Мирково” ще имат втора изява в рамките на последния месец. Този път за демостративна среща в Средногорието ще пристигнат ветераните на столичния гранд „Левски”. Срещата е с начален час 14:00 и ще бъде част от отбелязването на 50-годишнината на спорта в селото.

понеделник, 12 октомври 2009 г.

Спортът в Мирково - от 1959 г. до днес

В началото на октомври, като част от честването на половинвековната история на спорта в Мирково, на книжния пазар в Средногорието се появи уникално по своя характер издание. В него една от живите легенди на мирковския спорт – Иван Велков, проследява развитието на различните формации в селото през последните пет десетилетия – от учредяването на първото физкултурно дружество в далечната 1959 г. чак до наши дни.


Книгата, носеща името „50 години спорт в Мирково”, има своето съществено значение за региона по няколко причини. На първо място, тя е увлекателно четиво, чрез което всеки желаещ може да научи любопитни факти от историята на спортното движение в средногорското село. Разбира се, в изданието няма истории за грандиозни успехи – поне такива, каквито си ги представя масовият любител на професионалния спорт. Все пак, предвид мащаба на Мирково и ограничените ресурси, с които е разполагало селото, истински успех за неговите представителни формации са и участията на множеството турнири в региона и страната.


Няма как да не отбележим и приноса на автора, който през всичките тези години прилежно е поддържал архив на клуба. Това му позволява да опише с точност в книгата си множество имена и резултати от срещи и турнири. Текстът е допълнен и с богат снимков материал, който придава още по-голяма достоверност на написаното.


Основно внимание е обърнато на футбола. Няма и как да е иначе – самият автор е участвал на всички нива в местния клуб – първо като играч и треньор, а впоследствие и като неизменна част от ръководството му. Дори и днес Иван Велков не стои далече от любимия спорт и прекарва голяма част от времето си на стадиона в Мирково като негов домакин. Определя книгата си като „сбъдната мечта”, чрез която оставя на идните поколения всичките си спомени и знания за спортното минало в селото.


Изданието бе представено при официалното откриване на честванията във връзка с 50-годишнината и с него бяха наградени част от най-заслужилите бивши и настоящи състезатели. Книгата се продава на символична цена в определени за това пунктове в Мирково.

И двата средногорски отбора продължиха с негативната серия

В трети пореден кръг средногорските футболни представители допуснаха загуби в срещите си. Отборите от региона гостуваха на своите опоненти, като първи двубоя си изиграха състезателите на „Спартак 2001”. Пирдопчани бяха надиграни с 1:4 на терена в Самоков от местния „Спартак” – броени часове преди националите на страната да допуснат загуба със същия резултат в квалификационния мач с Кипър.

Срещата се проведе на централния стадион в Самоков, на който се подвизава и професионалния тим „Рилски спортист” и по тази причина е с доста по-добро качество от средното за регионалните футболни ширини. Амбицираният тим на домакините бързо дръпна в резултата с два гола разлика и си осигури комфортна преднина още до почивката. През втората част „спартаковци” отново бяха надиграни и съвсем резонно допуснаха още две попадения, като при резултат 0:3 успяха да върнат един почетен гол.

След първите пет кръга обаче пирдопчани са едва с 1 точка в актива си и са отбелязали само два пъти в противниковите врата – статистика, която само по себе си е достатъчна за да опише ситуацията в клуба.

„Мирково” пък бе надигран в неделя с минималното 0:1 на стадиона в с. Широки дол, който бе на другия полюс в сравнение с терена в Самоков. Домакините се възползваха от единственото си по-сериозно положение в мача, дошло в края на първото полувреме. Тогава след изпълнение на свободен удар в близост до вратата на средногорските футболисти топката срещна гредата и впоследствие след добавка се оплете в мрежата. От своя страна мирковчани играха повече от добре и дори надиграха опонентите си, но така и не успяха да се „отпушат”, пропускайки множество чисти положения. През втората част удар на Атанас Димов дори срещна гредата, а неговият съименник в нападението на „Мирково” Атанас Атанасов на няколко пъти пропусна останал сам срещу вратаря.

Юношите младша възраст на клуба пък паднаха като домакини от „Сливнишки герой” (Сливница). Всъщност този уикенд загубите за средногорския футбол дори бяха четири – след като и ветераните на „Мирково” загубиха с 1:5 домакинството си на „Звездец” (Горна Малина) в демонстративен двубой по случай спортната годишнина в селото.

неделя, 4 октомври 2009 г.

Миглена Пенкова вече тренира в "Академик" (Пловдив)


Една от най-добрите състезателки в баскетболния състав към спортен клуб „Стоян Николов” – 12-годишната Миглена Пенкова (на снимката - с топката), започва новата учебна година като част от спортната школа на „Академик” (Пловдив). Талантливата златичанка продължава развитието си в един от големите родни клубове, след като през отминалото лято покри необходимите нормативи и успешно премина приемния изпит.


Миглена бе забелязана от треньорския щаб на тима от града под тепетата още през 2008 г., когато Пловдив бе домакин на зонално първенство по мини-баскетбол. На него златишките момичета впечатлиха с изявите си и записаха силна игра срещу далеч по-класните си съперници. След края на надпреварата пък наставничката на средногорския тим Мария Кърджилова сподели, че представителите на домакините са изявили интерес към три от възпитаничките й. До нещо по-конкретно обаче на този етап не се стигна.


Така в началото на тази година младата баскетболистка и нейните родители решили да действат по активно и Миглена да кандидатства за прием в пловдивското спортно училище. Имали известни колебания дали да не пробва и в някой столичен тим, но решили, че там ще е по-трудно на златичанката – както в спортен, така и в чисто житейски план. Що се отнася до пробите в „Академик”, изпитващите веднага познали нашето момиче, а постигнатите резултати били напълно достатъчни за включването й в отбора.


Това ще бъде и най-голямото предизвикателство за средногорската баскетболистка в сравнително краткия й спортен път до момента. Всъщност първият спорт, който Миглена започва да тренира, е волейбол. Само след 2-3 месеца тренировки в Пирдоп обаче тя се връща в родния си град и започва подготовката си в спорта с оранжевата топка. Сега не съжалява за промяната и искрено се надява някой ден да стигне и до професионалния баскетбол.


Най-големият й успех до момента е от миналата година, когато състезателките на СК „Стоян Николов” спечелиха домакинския си турнир „Герго Попов”. Тогава на финала те победиха „Балкан” (Ботевград), а Миглена Пенкова получи наградата за най-техничен състезател.


Сега младата състезателка с нетърпение очаква новия сезон, в който ще се опита да извоюва титулярно място в пловдивския тим и да продължи възходящото си развитие в любимия спорт.

50 години спорт в Мирково


На 3 октомври в залата на читалище „Христо Ботев” бяха тъжествено открити празненствата по случай 50 годишнината от началото на организирано спортно движение в Мирково. Бивши и настоящи състезатели в различни спортове, както и множество жители от селото, поставиха началото на серията от мероприятията с които ще бъде отбелязан половинвековният юбилей.

Самото честване бе инициирано от Иван Велков, Добринка Илиева и Валентин Иванов. Спонсори пък са „Елаците Мед” ЕАД, кметът на Община Мирково г-жа Цветанка Йотина, г-н Неделчо Гинин и г-н Иван Велин – управител на фирма „Транс Билд” ЕООД и ветеран от футболния състав.

Програмата започна с кратко щрихиране на основните моменти от развитието на мирковския спорт през годините, представено от дългогодишния състезател и треньор в селото Ецо Ецов. В изказването си той използва откъси от издадената специално за годишнината книга „50 години спорт в Мирково”, написана от Иван Велков.

След г-н Ецов думата взе г-жа Цветанка Йотина, която освен благодарности към прославилите селото спортисти сподели още, че в момента ръководената от нея община усилено работи по реализацията на грандиозен спортен проект. По нейните думи той ще включва изграждането на стадион заедно с баскетболно и волейболно игрище, както и плувен басейн – нещо, което при евнетуална реализация ще бъде без аналог в нашия регион.


Впоследствие кметът връчи и специално приготвените грамоти за най-заслужилите спортни деятели от селото. Към всяка от тях от инициативния комитет бяха осигурили и по един екземпляр от направения преди време филм за Мирково, както и от книгата на Иван Велков. Не бяха забравени и настоящите спортисти в селото, като най-много овации предизвика излизането на сцената на младата джудистка Гергана Вацова. Талантливата състезателка сподели, че по програма на същия ден е трябвало да пътува към Халкидики, Гърция, където да се включи в престижен международен турнир. Тя обаче отказала участието си специално за да уважи празника на спорта в своето родно село.

С това приключи и официалната част от програмата, след която гостите имаха възможността да се насладят на поздравителен концерт, организиран от самодейци към местното читалище.

И този уикенд - загуби за средногорския футбол


Четвърта поредна загуба за сезона записаха играчите на „Спартак 2001” в съботното си домакинство на „Гранит” (Широки дол). Пирдопските футболисти излезнаха пременени в новите си синьо-черни екипи (на снимката), но дори и с тях играта на възродения тим отново не бе на ниво.


Срещата се игра при лоши атмосферни условия – дъждовното време съвсем бе опразнило трибуните на градския стадион в Пирдоп, а теренът създаде немалко трудности на играчите. Малцината, наблюдавали двубоя, видяха много борба и малко красиви изпълнения от страна и на двата отбора. Така първото полувреме ще се запомни само с гола, извел гостите напред в резултата – дошъл след изстрел покрай вратаря в последните минути преди почивката.


През втората част в игра за „спартаковци” се появи и техният треньор Венцислав Петров, който въпреки старата си травма реши да усили нападателната мощ на своя тим. Той бе и най-близо до изравнително попадение, като след изстрел от пряк свободен удар прати топката малко над напречната греда.


Към средата на полувремето обаче състезателите на „Гранит” решиха изхода от мача с второ попадение в своя полза. След грешка в защитата на пирдопчани играч на гостите се откъсна сам срещу вратаря Милен Боянов, който спря атаката с цената на нарушение и реферът посочи бялата точка. Младият страж дори се контузи и се наложи да напусне терена. Поради липса на резервен вратар пък ръкавиците сложи полевият играч Цветан Македонски. Защитникът направи истински подвиг, спасявайки с плонж изпълнението на 11-метровия удар, но след добавката на притичал противников играч топката все пак премина голлинията за 0:2.


Броени минути по-късно резултатът придоби класическо измерение. След пробив по десния фланг състезател на „Гранит” навлезе в наказателното поле на средногорци и изненада преквалифицираният във вратар Македонски с удар от малък ъгъл. До края имаше време и за почетно попадение, което на практика бе и първото на сметката на „Спартак 2001” за настоящия сезон. Негов автор бе Мартин Николов, който с красив далечен удар прехвърли вратаря за крайното 1:3.


В неделя играчите на „Мирково” домакинстваха на „Керамик” (гара Елин Пелин) и допуснаха изненадващо поражение с 1:5, разваляйки празника по случай 50-годишния юбилей на спорта в селото. Иначе от ръководството на клуба бяха осигурили диджей и мажоретки за срещата, което допълнително повдигна духа на публиката. Зрителите се бяха настроили за убедителна победа в духа на първите два кръга от шампионата, но вместо това се случи точно обратното.


До почивката нищо не предвещаваше подобен развой на нещата – гостите откриха резултата в 30-ата минута, а Атанас Атанасов изравни за 1:1 малко преди края. Веднага след подновяването на играта обаче играчите на „Керамик” отново излезнаха напред в резултата след точно изпълнена дузпа. Третият гол за състезателите от Елин Пелин падна в 70-ата минута след далечен изстрел и грешка на вратаря на мирковчани Боян Иванов. До последния съдийски сигнал имаше време за още два гола на сметката на гостите, а за капак на всичко Красимир Пастушки изпусна дузпа в последната минута.


Юношите младша възраст на „Мирково” пък също записаха разгромна загуба при гостуването си на „Ботев” (Ихтиман) в събота. Така в крайна сметка уикенда се оказа, меко казано, неуспешен за средногорския футбол.