понеделник, 23 февруари 2009 г.

Мария Христова - четвърта в България при жените

Нов успех на републиканското първенство в зала „Фестивална” записа Мария Христова, най-успешната пирдопска лекоатлетка в момента. Само седмица след като се нареди трета в многобоя при девойките старша възраст, тя за първи път в кариерата си взе участие и при жените. Там Мария отново се представи на ниво и завърши четвърта, като малко не й достигна за сензационно влизане в призовата тройка.

Средногорската състезателка бе първа в коронната си дисциплина – тласкане на гюлле, където постигна резултат от 12 м. В конкуренция с най-добрите лекоатлетки в страната, Мария бе трета до последното изпитание – бягане на 800 м. Там тя финишира четвърта и това й отреди същото класиране и в крайното подреждане.

„Безспорен успех” – така коментира постижението на пирдопчанката нейният треньор Ваньо Масларски. Според него надпреварата е била на много високо ниво, като в нея са взели участие дори и двете най-добри лекоатлетки на Сърбия. Сега в клуба се концентрират върху предстоящия държавен шампионат по хвърляния, който най-вероятно и тази година ще се проведе на терените на Националната спортна академия.

Няма коментари: