понеделник, 20 април 2009 г.

Спортната зала в Пирдоп - вече общинска собственост

С още една професионална маса се сдоби пирдопският клуб по тенис на маса в края на миналата седмица. Дарението бе от управителя на Софийска област г-н Емил Иванов, който бе официален гост на проведения за втора поредна година открит турнир на Средногорието.

Самата надпревара този път бе с акцент върху детско-юношеските школи, като със свои представители в турнира участваха клубовете от Пирдоп, Златица, Чавдар и Долно Камарци. За всички участници домакините бяха приготвили почетни грамоти, победителите пък си тръгнаха и с купи. Състезанието бе открито от г-н Иванов, както и от кметицата на Община Пирдоп г-жа Антоанета Илиева, след което двамата изиграха демостративно и няколко разигравания с бялото топче.

Освен със скъпото дарение, Областният управител зарадва спортния клуб и с още една добра новина. Г-н Иванов сподели, че ще бъде променен статута на залата в Пирдоп, която заедно с прилежащите терени до момента беше държавна собственост. Спортният комплекс вече ще бъде общински, което ще отвори широко вратите пред местната управа за инвестиции в него.

Част от спортния празник станаха и каратеките от клуба по източни бойни изкуства „Френдшип”. Заедно със своя сенсей Ресми Бобев те направиха демонстрации по шотокан, които официалните гости изгледаха с интерес.

Иначе от тима по тенис на маса изказаха благодарност и задоволство от новата придобивка, с която професионалните маси за игра стават цели 5 – бройка, с която малко отбори от страната могат да се похвалят. Добрата материална база дава и по-големи шансове за домакинство на мащабни надпревари.

Пирдопските тенисисти в момента се готвят основно за две предстоящи състезания, на които ще вземат участие ветераните в отбора. Между 23 и 26 април в Шумен ще се състои открит турнир, а в началото на май е и републиканското първенство в Горна Оряховица.

Няма коментари: