неделя, 29 ноември 2009 г.

Областни надпревари по волейбол за момчета и момичета

На 28-и ноември в гр. Етрополе се проведе областната надпревара от тазгодишното държавно първенство по волейбол за момчета. Представителни тимове на Пирдоп имаше в две от възрастовите категории – до 13 г. и до 15 г. Техни съперници пък бяха единствено състезателите на отбора – домакин.


Двата града си размениха по една победа в двете срещи. Първо пирдопчани спечелиха с 2:0 в двубоя при по-малките волейболисти, а в мача между 15-годишните състезатели етрополци обърнаха развоя на срещата и надделяха с 2:1.


Всъщност победата в двете срещи бе по-скоро за престиж, тъй като и Пирдоп, и Етрополе ще продължат участието си в следващия етап от шампионата. Причината е в регламента на турнира, който предвижда първите два отбора от всяка област да се класират за междуобластната надпревара. Така при липсата на трети тим в областта, единствените два участника си гарантираха продължаване напред.


На 5 декември пък се проведе и женският профил на първенството за София област. На него домакин бе пирдопската спортна зала, а опоненти на средногорските момичета отново бяха само представителките на Етрополе. Срещите бяха в същите две възрастови категории като мъжкия профил. В дните преди областната надпревара наставникът на пирдопските състезателки Павел Лалов предвиждаше и среща между девойки младша възраст, но очакваният за този двубой състав от Ихтиман не пристигна в Средногорието.


При момичетата и в двете категории Пирдоп отстъпи убедително на Етрополе, като домакините не успяха да вземат дори гейм на опонентите си. По-оспорвана бе играта при 15-годишните волейболистки, където пирдопчанки бяха по-близо до обрат в резултата. Тук обаче победите отново бяха за престиж – както и при мъжкия профил, и двата състава продължиха към междуобластната надпревара.


По думите на Павел Лалов, в следващия етап шансовете за успех на неговите възпитаници са по-скоро малки. Там съперници на пирдопските момчета и момичета ще бъдет представители на градове като Кюстендил, Перник, Дупница и Разлог. По традиция домакин на мъжкия профил ще бъде Дупница, а момичетата най-вероятно ще изиграят срещите си в залата на Перник. От пирдопския волейболен клуб обаче са подали заявка за домакинство на женския профил при 15-годишните състезателки и е твърде вероятно срещите в тази възрастова група да се изиграят в градската спортна зала.

ч

Междувременно, последният си мач за есенния полусезон в държавния шампионат изиграха и пирдопските девойки старша възраст. В отложена среща от третия кръг на надпреварата възпитаничките на Павел Лалов отново записаха загуба, този път с 0:3 като гости на „Велбъжд” (Кюстендил). Така след изиграните вече четири кръга средногорските момичета все още нямат победа в първенството.

Няма коментари: