сряда, 23 април 2008 г.

Еко-религиозен ли съм?

В един от последните си броеве вестник "Капитал" публикува статия за новата вълна в България - екологичното мислене. Там т.нар еко-религиозни хора са описани по следния начин:

"...интелигентен, по-скоро млад човек, облечен в дрехи втора употреба, с расти и нюейдж интереси, който пише проекти, измисля креативни форми на протест, пие fair trade чай с биомед, прави компост на балкона, придвижва се с велосипед, на стоп или в изключителни случаи с хибрид, поддържа блог, свири на китара, не принтира имейлите си, не гледа телевизия, разчита на слънчеви батерии, рециклира и закусва с яйца от свободна кокошка..."

Значи, ако се доверим на горния текст, аз вече донякъде покривам изискванията =) Така де, нали съм интелигентен млад човек; пиша проекти (които даже са свързани с енергийна ефективност, т.е. са доста еко-насочени); поддържам блог и свиря на китара (все пак да отбележа, че последните две занимания са със съмнителен успех=). Имам и стари дрехи - не са втора употреба, но пак стават.

Е, от време на време гледам телевизия и принтирам мейлите си. Закусвам с яйца, които не са от свободна кокошка - все пак баба ми експлоатира труда й (въобще не й плаща). Май скоро ще трябва да си взема и велосипед.

Обаче като тегля чертата, май по-скоро се оказвам еко-религиозен. Спасете Рила!!!

Няма коментари: