неделя, 10 май 2009 г.

Две загуби за "Мирково" в мачовете срещу лидерите

През последните два уикенда футболистите на „Мирково” изиграха срещите си с лидерите във временното класиране на окръжната футболна група и, съвсем очаквано, прекъснаха победната си серия от пет поредни мача без записана загуба. Въпреки всичко местният тим показа повече от добра игра и запази мястото си в средата на таблицата, където се изкачи след пролетните успехи.


Средногорци първо гостуваха на намиращия се на второ място тим на „Церово” и успяха да изпотят своите домакини в един зрелищен мач, завършил 4:2. Мирковчани поведоха в резултата с гол „от съблекалнята” – още в първата минута капитанът Цветан Михов завърши красиво първото центриране в мача и хвърли в шок противниковите играчи и публика. Броени минути по-късно удар на Ненко Георгиев срещна гредата и този късмет се оказа ключов за домакините – евентуален втори гол за „Мирково” щеше до голяма степен да предреши изхода.


Вместо това играчите на „Церово” стигнаха до изравнителен гол, а в минутите до края на полувремето нанизаха още две попадения във вратата на опонентите си. Първо реферът видя игра с ръка на защитник на гостите в собственото му наказателно поле и свири дузпа, след това пък красив далечен удар хвана неподготвен стража на средногорци. Така двата тима се оттеглиха за почивка при резултат 3:1.


Второто полувреме бе не по-малко интересно. В 70-ата минута отново Цветан Михов се разписа за „Мирково” и върна напрежението в редиците на „Церово”. До изненада обаче не се стигна – пет минути преди последния сигнал на съдията той отсъди втора спорна дузпа за домакините, отново за игра с ръка. Попадението от бялата точка бе и последното в срещата, а с победата отборът на „Церово” запази разликата от две точки, деляща го от лидера „Искра” (Искрец).


Седмица по късно, на 10 май, футболистите на „Искра” пристигнаха в Средногорието за мача си с „Мирково”. Хубавото време и ключовият характер на срещата спомогнаха за посещаемостта, която бе доста над средното за мачовете на мирковчани. Те пък от своя страна играха на ниво и отново почти поднесоха изненада, но в крайна сметка загубиха с 1:2. Гостите от Искрец поведоха в средата на първата част, а в края на срещата мирковчани заслужено стигнаха до изравнителен гол чрез Иван Спасов. Пет минути преди последния съдийски сигнал обаче лидерът в групата реализира второ попадение и така взе своето от мача.

Няма коментари: