понеделник, 25 май 2009 г.

Последни изяви за сезона на младите волейболисти от СОУ "Саво Савов"


Малко преди края на учебната година, в страната се изиграха и срещите от Зоналния кръг на ежегодните училищни игри по волейбол. След областния етап, проведен в началото на месец март в Етрополе, напред продължи само един от трите представителни тима на пирдопското СОУ „Саво Савов” – този на момчетата от 8 до 10 клас.


Преди седмица младите волейболни таланти пътуваха към Дупница заедно със своя наставник и учител по физкултура Теодор Колев. Там средногорци се опитаха да преодолеят и този етап и да постигнат истинска сензация, класирайки се за финалните срещи – където ще бъде определен и шампионът на страната. Съвсем очаквано обаче, възпитаниците на пирдопската гимназия записаха загуби и в двата си мача – срещу връстниците си от „Марек” (Дупница) и „Пирин” (Разлог).


Всъщност самото класиране до този етап от националната надпревара заслужава адмирации. Самият Теодор Колев споделя, че е приятно изненадан от пробива – постигнат след убедителни победи над Елин Пелин и Правец и довел до първото класиране на тим от СОУ „Саво Савов” до зоналния кръг. Като прибавим към това и представянето на останалите два състава от пирдопската гимназия, сезонът се очертава като успешен за набиращото сила волейболно движение в учебното заведение. Припомняме, че тима на момчетата от 5 до 7 клас загуби на финала в областния етап от Копривщица, а в същата възрастова категория момичетата отпаднаха на полуфинала от силния състав на Етрополе.


Заслужава да се отбележи и фактът, че за втора поредна година СОУ „Сава Савов” излъчи истински волейболен талант сред редиците си. След края на миналия сезон Михаела Николова премина в редиците на елитния столичен „Академик”, тази година пък Тереза Иванова впечатли с изявите си и от есента заминава за Пловдив, където ще тренира в местния „Марица”. Всъщност Тереза, за която вече писахме преди няколко броя, още през този сезон игра и за своя нов тим, помагайки му да стане шампион на страната. Тя самата пък бе избрана за най-добър нападател в страната.


Сега за младите волейболисти следва дълга лятна почивка. През месец август пък ще се проведе и ежегодният ученически лагер в Слънчев бряг, където освен всичко останало пирдопчани ще наблегнат и на подготовката си за новия сезон.

Няма коментари: