неделя, 6 декември 2009 г.

Пирдопските каратеки завършват годината с домакински турнир и изпит

На 12 декември в пирдопската спортна зала ще се проведе турнир по шотокан карате-до, организиран от местния клуб по източни бойни изкуства „Френдшип”. Надпреварата се организира от средногорския сенсей Ресми Бобев, като идеята дошла след отмененото републиканско първенство в същия спорт. През месец ноември в Габрово трябваше да се проведе държавен шампионат, но турнирът отпадна от спортния календар заради обявената грипна” ваканция в страната.

От пирдопския клуб обаче вече имали осигурено финансиране за това участие, затова сенсей Бобев решил да използва наличния ресурс за вътрешно първенство, с което да бъде закрита спортната година за клуба.

Освен всички възпитаници на КИБИ „Френдшип” за надпреварата ще пристигнат и състезатели на софийския клуб „Ипон”, както и каратеки от гр. Сливен. Със свои представители ще се включи и групата, подготвяна от сенсей Бобев в Карлово.

Седмица по-късно, на 19 декември, ще се проведе и ежегодният изпит за покриване на ученически степени в пирдопския клуб. Всички момчета и момичета, подготвящи се в КИБИ „Френдшип”, ще демонстрират наученото през годината и ще се опитат да изкачат още едно ниво в източните бойни изкуства.

Няма коментари: