понеделник, 14 декември 2009 г.

Пирдопските тенисисти - с мачове във "В" група

След като отпаднаха от борбата за влизане в родната „Б” група, на 4 и 5 декември състезателите от спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп” взеха участие в първия кръг от надпреварата във „В” група. Средногорци се представиха на ниво и затвърдиха добрите впечатления, оставени след участията през последните няколко месеца.

Общо 14 бяха отборите от Югозападна България, които се включиха в борбата за влизане в „Б” група през есента. След изиграването на два кръга, вторият от които бе проведен в пирдопската спортна зала, според регламента първите четири тима продължиха напред. Следващите 10, сред които попаднаха и представителите на Пирдоп, продължиха надпреварата помежду си. След нови два кръга, двата най-добри състава от тях отново ще се върнат в борбата за влизане в горния ешелон.

Така в първите дни на месец декември общо четирима средногорски тенисисти – Лукан Брайнов, Никола Панов, Иво Белишки и Богдан Иванов пътуваха към Пловдив. От тях контузеният Лукан Брайнов не взе участие в нито един двубой, а останалите спечелиха общо четири от срещите си – срещу „Машстрой Марица Фест” (Пловдив), „Пазарджик”, „Орион ски” (Чепеларе) и „Съединение”.

Вторият кръг от „В” група ще се изиграе през пролетта, като градът-домакин за него все още не е станал ясен. Пирдопчани запазиха шаснсове за финиширане на някое от първоте две места, но реално погледнато постигането на такъв успех е слабо вероятно.

Няма коментари: