неделя, 28 февруари 2010 г.

Изиграха се финалите на "Млад олимпиец" за момчета и момичета до 12 г.

През уикенда морската столица на страната – Варна, събра най-добрите състезатели по тенис на маса до 12 години. Общо 32 момчета и още толкова момичета, успели да преодолеят областните и междуобластни надпревари в края на миналата година, заформиха финалния турнир на републиканската надпревара „Млад олимпиец”.

Към родното Черноморие пътуваха и двама представители на средногорската школа по тенис на маса. При момичетата Ваня Брайнова игра силно, но остана втора в групата си и така отпадна от борбата за медалите. В срещите за разпределяне на местата от 8-о до 16-о пирдопчанката записа 4 победи и 3 загуби, с което се нареди на 12-о място в крайното класиране.

При момчетата пък регионът ни бе представен от Игнат Николов, състезател на отбора към СК „Стоян Николов”. За златичанинът самото класиране на финалния етап бе изключителен успех, затова той нямаше как да търси особено големи успехи в надпреварата. Игнат остана четвърти в своята група, а впоследствие с две записани победи се класира между 25-ия и 30-ия в подреждането.

Следващата седмица, на 27 и 28 февруари, в Търговище ще се проведат и финалите при състезателите до 15 години, където честта на Средногорието ще защитава Борислава Лазарова. Тя ще се включи във финалната надпревара като вицешампион на Южна България, което автоматично я прави една от фаворитите за спечелване на медал.

Няма коментари: