неделя, 14 февруари 2010 г.

Бронз за Мария Христова в стартовете при жените

През уикенда най-добрите български мъже и жени лекоатлети се състезаваха в столичната зала „Фестивална”, с което бе сложен и край на провеждащата се от няколко седмици републинска надпревара. За втора поредна година местният клуб „Средногорски атлет” бе представен от Мария Христова, която вече бе завоювала медал от шампионата – след като се класира втора в страната в многобоя при девойките старша възраст.

Пирдопчанката записа изключително силно участие и при жените, постигайки личен рекорд във всяка една от петте дисциплини, и в крайна сметка се нареди трета – с едно място напред спрямо миналогодишното държавно първенство в зала. Очаквано, Мария бе най-добра в тласкането на гюлле, където победи с над метър разлика съперничките си. Особено впечатляващо бе и бягането й на 800 м., където девойката финишира втора, и то плътно до победителката.

Така по подобаващ начин завърши успешният зимен сезон за представителите на „Средногорски атлет” и техния треньор Ваньо Масларски. Местните лекоатлети записаха силни резултати в последните си участия, и най-важното – успяха да се „разминат” с контузии и болести въпреки мразовитото време навън и вътре в спортните съоръжения.

От клуба изказват благодарност и на Община Пирдоп в лицето на кмета г-жа Антоанета Илиева, която е подпомогнала финансово и две от участията на младите състезатели. До това се е стигнало заради забавените плащания на отчисленията от българския спортен тотализатор за класиранията през 2009 г., които все още не са получени от средногорския клуб.

Следващото участие на пирдопските лекоатлети ще бъде на 28-и февруари, когато в Луковит ще се проведе държавно първенство по крос-кънтри.

Няма коментари: