неделя, 11 януари 2009 г.

Турнир по случай 15 години тенис на маса в Панагюрище

През уикенда в гр. Панагюрище отбелязаха с голям турнир 15-годишнината от учредяването на местния клуб по тенис на маса. Надпреварата бе в зала „Орчо войвода” и в нея се включиха деца, любители, професионалисти и ветерани в популярния спорт от цялата страна. Разбира се, и този път Средногорието бе представено от състезателите на пирдопския клуб. Участие бяха заявили и тенисистите от Златица, но по една или друга причина те не пътуваха към Панагюрище за състезанието.


Срещите започнаха в ранната съботна утрин, като първи на масите бяха децата. Общо шест млади таланта от Пирдоп се включиха в основната схема и показаха, че прогресират с всяка изминала надпревара. Малките тенисисти бяха раделени в осем групи от по пет човека, а напред в директните елиминации продължиха Борислава Лазарова (13 год.) и Ваня Брайнова (10 г.). И двете финишираха на второ място в своите групи, а впоследствие записаха и по още две победи преди да бъдат отстранени – буквално на крачка от финалите.


Повече от добро представяне записаха и останалите местни представители: 13-годишните Павлин Михов и Николай Колчев, както и двата абсолютни дебютанта – Велислав и Лъчезара (на по 10 год.). Всички те играха на ниво и загатнаха за потенциала, който могат да разкрият напълно в близките години.


В последвалия открит турнир участие взеха всички желаещи – както професионалисти, така и любители и ветерани; а дори и някои от най-добрите деца. Тук групите отново бяха осем, с по шест състезателя във всяка от тях. Въпреки силната конкуренция, пирдопчани сякаш надминаха себе си и изиграха един от най-силните си турнири. Само с по една загуба на второ място в своите групи финишираха Лукан Брайнов и Йордан Лазаров; освен тях напред към елиминациите продължиха и д-р Тодор Велчев и Богдан Иванов. Доайенът на пирдопският клуб по тенис на маса – Никола Панов (на снимката вдясно), не успя да преодолее своите съперници след като се падна в група с по-млади състезатели. Въпреки добрата игра от състезанието отпадна и председателя на местния клуб – д-р Георги Георгиев.


В съботната вечер бе организирана и безплатна тържествена вечеря за всички гости на панагюрския клуб. Веднага след нея пирдопчани отпътуваха към родния край и доброволно се отказаха от участието си във финални срещи на следващия ден. Единствено Богдан Иванов остана за втората част на надпреварата. В неделя обаче се оказа, че голяма част от другите финалисти също не са намерили време за втори пореден ден игра на тенис на маса. Поради тази причина схемата бе изцяло преправена и наличните състезатели бяха разделени в две групи от по 9 тенисиста. Богдан Иванов финишира трети във своята и не успя да се намеси в борбата за медалите.

Няма коментари: