сряда, 7 януари 2009 г.

Спортът в Средногорието през 2009 г.

Въпреки традиционните трудности, и тази година спортните клубове в Средногорието ще се опитат да дадат всичко от себе си в надпреварите. А тяхното подновяване съвсем не е далеч – с отминаването на коледните и новогодишни празници повечето състезатели се връщат към нормалния тренировъчен ритъм и започват да мислят за предстоящите изпитания.

Едни от първите, които ще стартират през 2009, са представителите на пирдопския клуб „Средногорски атлет”, за които в края на януари започва републиканското първенство в зала. Надпреварата традиционно се провежда в столичната „Фестивална”. Иначе през идната година възпитаниците на треньорите Николай и Ваньо Масларски ще участват в още редица стартове, но най-мащабни и важни в календара им са именно двете републикански първенства – в зала и на стадион. Второто от тях ще се проведе в началото на лятото на „Васил Левски”.

През януари ще бъде първата изява и за пирдопския клуб по тенис на маса. И отборът на децата, и този на ветераните, ще пътуват към Панагюрище за юбилейния турнир по случай 15 годишнината от началото на тенис-движението в града. През 2009 местният отбор ще наблегне повече на развитието на детския състав, който ще вземе участие в почти всички надпревари от календара на федерацията. Също така има известна вероятност пирдопската зала да бъде домакин на някой от турнирите – след успешното провеждане на кръг от „Б” група миналата есен.

В Панагюрище ще бъдат и представителите на златишкия отбор по тенис на маса към СК „Стоян Николов”. Баскетболните състави на същия клуб пък ще изиграят последните два кръга от първенствата си в Зона „Рила” през февруари и март. Що се отнася до борците, те ще започнат годината с контрола срещу столичния „ЦСКА”, след което следват два държавни лични шампионата – за момчета до 15 г. в Горна Оряховица и за деца до 12 г. в Стара Загора. От СК „Стоян Николов” планират и тази година да организират в средата на лятото традиционните си турнири и в трите спорта.

Пирдопските каратеки от клуб „Френдшип” ще се концентрират върху няколко основни състезания през годината. През април в София отново ще се проведе международният турнир „Шисейкан”, след него е надпреварата в румънския град Кампина. В края на юли е европейското първенство, а през есента е световното в Унгария. През ноеври пък ще се проведе и родното републиканско състезание.

Предстои и подновяването на волейболния шампионат в „А” национална група, където мъжкият състав на Пирдоп е в добра позиция за атакуването на двете призови места, даващи право на участие в плейофите за влизане в горния ешелон. И, разбира се, отново ще има футболни емоции – с пролетния полусезон от „А” окръжна група. Отборът на „Мирково” ще се опита да подобри впечатлението от есента, когато допусна поредица от загуби и финишира в дъното.

Няма коментари: