вторник, 20 януари 2009 г.

Наближава началото на волейболния шампионат

Вече от няколко седмици подготовка за пролетния полусезон води и мъжкият волейболен клуб на Пирдоп. Според наставника на местните състезатели Павел Лалов до момента всичко е нормално и средногорци са готови за втора поредна година да „атакуват” плейофите за влизане в горната група.

През есента пирдопските волейболисти записаха три победи и две загуби, с което съхраниха шансовете си за продължаване напред. Шампионатът се подновява на 28 февруари, когато на нашите момчета предстои гостуване във Велико Търново на „Царевец”. Във втория кръг пък е и най-ключовият мач за сезона – домакинство на волейболистите от Тетевен. През есента средногорци загубиха като гости с 1:3 гейма и сега ще се опитат да си „върнат” победата, с което почти сигурно ще спечелят борбата за второто място в групата. Призовото място пък най-вероятно ще е за столичния „Септември”, който отсега е с комфортна преднина пред останалите.

Детските състави пък също се готвят за своите състезания. В края на февруари или началото на март ще се проведат междуобластните надпревари, където пирдопският волейбол ще бъде представен от момичета до 13 г. и до 15 г. По същото време ще се изиграе и областното училищно първенство, където СОУ „Саво Савов” ще участва с три отбора, водени от треньора Теодор Колев – момчета до 14 г. и до 17 г., както и момичета до 14 г.

Междувременно, в последните дни на 2008 г. от мъжкия волейболен клуб определиха и най-добрия състезател за годината. След поредицата от добри игри призът заслужи Александър Вътев, играещ на поста диагонал на разпределителя.

Няма коментари: