неделя, 30 август 2009 г.

Международен турнир по тенис на маса в Панагюрище

Между 21 и 23 август град Панагюрище бе домакин на 10-ия международен турнир по тенис на маса, организиран от местния спортен клуб. Надпреварата традиционно е посветена на професионалния празник на „Асарел-Медет” АД и се провежда под ръководството на минно-обогатителния комплекс. Участие в състезанието взеха основно тимове от близки до България страни, а сред представителите на нашата страна бяха и общо седем млади таланта от Средногорието.

Турнирът бе първата официална изява за сформираният през пролетта отбор по тенис на маса към спортен клуб „Стоян Николов”, гр. Златица. Треньорът Йордан Лазаров бе взел със себе си пет от своите възпитаници, които се включиха в надпреварата при най-малките – до 10 г. Общо 30 тенисисти участваха в тази възрастова категория, като във всяка от петте групи имаше по един представител на златишкия тим.

Местните момчета и момичета показаха значителен прогрес в развититето си и записаха повече от добро представяне. Най-добро класиране постигна Игнат Николаев, който бе най-добър в групата си и излезе от нея като победител. Игнат спечели и първата среща от директните елиминации, след което бе победен и остана в местата между 4-о и 8-о. Християна Делийска и Алекс Асенов се наредиха втори в своите групи и също продължиха напред, но още в първите си двубои след това бяха елиминирани. Петър Додов и Цвети Пангарова пък не успяха да преодолеят противниците си в груповата фаза.

При по-големите състезатели, където и конкуренцията бе далеч по-силна, средногорци бяха представени от двете най-опитни тенисистки в нашия регион за момента. В кат. до 12 г. Ваня Брайнова се нареди втора в своята група и стигна до полуфиналите, където бе надиграна. Пирдопчанката обаче спечели малкия финал и в крайна сметка си тръгна с бронзов медал от състезанието. При 15-годишните пък Борислава Лазарова постигна най-доброто класиране за нашия регион в турнира. Представителката на Пирдоп се класира за финалните мачове като победител в групата си и в крайна сметка се нареди втора на почетната стълбичка.

Иначе самата надпревара бе мащабна и включваше мачове при юноши и девойки старша възраст, ветерани, както и майсторска група – представена от състезатели, занимаващи се професионално с тенис на маса. Средногорски представители традиционно имаше и при ветераните. Наставникът на златишките деца Йордан Лазаров излезна като победител от своята група, но на следващия ден ангажиментите с детския отбор му попречиха да се включи в елиминациите. Това направи Лукан Брайнов от Пирдоп, който обаче след второто място в груповата фаза отпадна още в първата си среща след това. Останалите ветерани от нашия регион не успяха да преодолеят съперниците си в своите групи.

За възможността да участват в престижния международен турнир децата от Златица и техния треньор изказват искрени благодарности за оказаната им подкрепа на Община Златица както и на г-жа Кристина Кънчева – председател на СК „Стоян Николов”.

4 коментара:

Анонимен каза...

Ами тази Валя Брайнова съм я гледал във Панагюрище тя е много слаба защо лъжете че е взела бронз като я биха още в предварителните групи.

Васил Иванов каза...

Здравейте,

Както съм написал в представянето си, отразяването на средногорския спорт е просто мое хоби и като такова му отделям само малка част от свободното си време.

В този ред на мисли нямам физическата възможност да обикалям страната и да посещавам всеки турнир, на който участват спортисти от региона. Конкретно за това състезание съм получил информация по телефона от хора, на които имам пълно доверие.

Иначе всеки си има собствено мнение, а в случая моето не съвпада с Вашето =)

Анонимен каза...

Не е така за тази Борислава я знам тя я бива в този спорт.Но за тази Валя Брайкова изобщо не е добра защото тя отпадна още в предварителните групи.Неможе да вземе медал още като пада в предварителните групи

Васил Иванов каза...

Дали Ваня Брайнова е добра или не ще покаже бъдещето - иначе както казах в предишния коментар, всеки си има мнение по въпроса =)

Що се отнася до конкретното състезание, аз продължавам да стоя зад написаното в статията. Даже се амбицирах и се поразрових из нета за да видя класиранията и да публикувам линк към тях, но за съжаление явно само аз съм отразил турнира =)