неделя, 30 август 2009 г.

В Пирдоп футболът се възражда, "Мирково" почва сезона в сряда с мач за купата

След година прекъсване, Пирдоп отново ще има свой футболен отбор. Дългоочакваната новина дойде през отминалата седмица, когато стана ясно, че основният инициатор на възраждането на футбола в града – Маньо Чолаков, е заявил участие в тазгодишния шампионат в окръжната футболна група. Така, след като през последния сезон Средногорието беше представяно само от състава на „Мирково”, от тази есен в надпреварата ще се включи и тимът на „Спартак 2001”. А пък местните футболни запалянковци отново ще могат да се насладят и на регионално дерби.


Пред в. „Регион” новият-стар президент на пирдопчани г-н Чолаков сподели, че възроденият тим ще се състои основно от бивши юноши на отбора. Добрата новина е, че заедно с мъжкия състав се подновяват тренировките и в детско-юношеската школа. Там наставник ще бъде добре познатият Венцислав Петров, който през последните няколко години бе изградил напълно боеспособни детски и юношески състав стартирайки буквално „от нулата”. Сега всеки желаещ да тренира в пирдопската футболна школа може да се свърже с него и да се запише в тима, като тренировките ще започнат най-вероятно в средата на месец септември.


Що се отнася до състава на „Мирково”, другият представител на Средногорието ще открие сезона през идната сряда, 2 септември. Мирковчани ще започнат спортната година с домакински мач от предварителната фаза на турнира за Купата на България срещу „Левски” (Елин Пелин). Срещата е с начален час 17:00 ч. и ще се изиграе на градския стадион в Пирдоп – тъй като отборът още не е изтърпял наказанието си за лишаване от домакинство, наложено му в края на миналия сезон.


Интересна подробност е, че в първия си официален мач за сезона в сряда футболистите на „Мирково” ще излезнат пременени с новите си екипи. Иначе в състава са с амбиция за победа въпреки по-голямата класа на противника. Преди броени години „левскарите” също се състезаваха в окръжните футболни ширини, но успяха да се изкачат в горния ешелон и оттогава насам показват стабилна игра и в родната „В” група.


През седмицата пък се проведе и набирането на таланти за новосформирания тим от юноши-младша възраст, който е част от амбициите на „Мирково” за атакуване на първото място в групата и изкачване едно ниво нагоре в родния футбол. От тима отчетоха значителен интерес – над 20 момчета, родени в годините между 1993 и 1996, се записаха за тренировки при завърналия се в Средногорието Красимир Пастушки.

Няма коментари: