сряда, 23 септември 2009 г.

Шампионски старт за "Мирково" в окръжната футболна група

Футболистите на „Мирково” започнаха новия сезон с летящ старт и след изиграването на първите два кръга от него оглавяват временното класиране с впечатляваща голова разлика - 16:1. Средногорци изиграха по блестящ начин домакинските си срещи и уверено тръгнаха към поставената цел в шампионата тази година – призово място и борба за влизане във „В” група.


Още в стартовия кръг местните състезатели упражниха голмайсторските си умения върху новака в групата – „Вихър” от намиращото се близо до Етрополе село Лопян. Гостите не успяха да спрат устрема на своите опоненти и още на почивката се оттеглиха с шест гола пасив. През втората част пък домакините се опитаха да достигнат до двуцифрена преднина в резултата и почти успяха – последният сигнал на рефера дойде само на гол от нея.


Хеттрик за успеха „наниза” Иван Спасов, по два гола пък реализираха Атанас Димов и новопривлеченият Красимир Пастушки. Освен тях сред голмайсторите се наредиха и Атанас Атанасов, Боян Иванов и Димитър Василев. Особено ефектно бе попадението на Боян, който е титулярен вратар на мирковчани, но бе заменен от Теодор Михов на почивката и се включи в атаката на своя отбор. Срещата пък бе изиграна на стадиона в Мирково – след като ръководството на тима успя да издейства намаляване на наказанието от миналия сезон за лишаване от домакинство в цели шест мача.


Седмица по късно, на 19 септември, в Средногорието пристигна съставът на „Звездец” (Горна Малина), но и неговите играчи напуснаха терена с наведени глави. Срещата от втория кръг започна по-равностойно, като след откриването на резултата от Атанас Атанасов гостите успяха да стигнат до изравнителен гол. Чак в края на първото полувремеАтанас Димов с третото си попадение за сезона отново даде преднина на домакините – 2:1.


След почивката обаче на стадиона в Мирково отново се завихри голова фиеста, довела до още пет попадение във вратата на „Звездец” и краен резултат от 7:1. Интересното е, че всеки от головете бе реализиран от различен играч. Така след двамата адаши през първата част, сред голмайсторите се записаха още Добрин Михайлов – Добата, Пламен Миланов, Недко Йорданов, Красимир Пастушки, както и 16-годишният Христо Македонски.


Също така, заслужава да се отбележи и фактът, че средногорци постигнаха двете разгромни победи без един от най-основните си играчи – Ненко Георгиев, който в момента лекува травма в глезена. В следващата си среща пък местният състав има отлична възможност за продължаване на победната серия – гостуване на напълно преодолимия състав на „Бенковски” (Костенец).


През отминалия уикенд първият си двубой за сезона изигра и новосформираният отбор от юноши младша възраст, който загуби само с 1:4 като гост на далеч по-опитния и обигран състав на „Балкан” (Ботевград). Почетният гол за местните млади таланти реализира Орозов в самия край на срещата, а през целия мач над стадиона валеше дъжд. Иначе представянето на възпитаниците на Красимир Пастушки бе повече от добро предвид пълната им неопитност.

Няма коментари: