неделя, 6 септември 2009 г.

"Мирково" падна с 0:3 от "Сливнишки герой" за Купата на България


Отборът на „Мирково” загуби първата си официална среща за новия сезон с класическото 0:3. Средногорци домакинстваха на лидера в Югозападната „В” група „Сливнишки герой” в мач от предварителната фаза на турнира за Купата на България. Двубоят се изигра в Пирдоп заради неизтърпяното наказание на мирковчани от края на миналия сезон – когато заради невъздържана реакция на публиката тимът бе наказан с лишаване от домакинство за цели шест мача.

Първоначално съперник на средногорските футболисти трябваше да бъде „Левски” (Елин Пелин). Левскарите обаче се отказаха от заявеното участие в надпреварата за купата на страната и вместо тях в региона пристигна далеч по-силния тим от Сливница. Въпреки разликата в класите, гостите не допуснаха подценяване и изиграха срещата на ниво, създавайки множество голови ситуации. Три от тях бяха реализирани – в средата на първото полувреме Григоров откри резултата, а през втората част Данаил Иванов в 65-ата минута и Кръстин Кюков в 85-ата направиха головото съотношение класическо.

От своя страна мирковчани се опитаха да се противоположат на своите гости, но надеждите им за изненадваща победа така и не се оправдаха. Все пак от треньорския щаб са доволни от показаната игра с уточнението, че за тях целта е била по-скоро обиграване преди началото на сезона в окръжната футболна група.

В дните след срещата един от най-четените национални спортни всекидневници излезе с кратка информация за срещата. Повече от половината статия бе посветена на лошото състояние на Градския стадион в Пирдоп, който според автора „не отговаря на никакви критерии, дори и за махленски футбол”. Макар и твърде крайно, изказването ясно показва, че възраждането на пирдопският футбол ще бъде трудно след нулевата година – в която и отбор, и стадион не бяха поддържани.

Иначе „Мирково” и „Спартак 2001” (Пирдоп) ще изиграят срещите си от първия кръг на първенството през идния уикенд. До редакционното приключване на броя все още не беше ясна програмата и съперниците на местните тимове. През седмицата пък мирковчани ще подадат молба за намаляване на наказанието на тима, от което остават още три срещи лишаване от домакинство.

Няма коментари: