понеделник, 25 януари 2010 г.

Добро представяне за "Средногорски атлет" при младшата възраст

През отминалия уикенд, 23 и 24 януари, в софийската зала „Фестивална” се проведоха първите стартове от тазгодишното републиканско първенство по лека атлетика. Над 700 юноши и девойки младша възраст се включиха в надпреварата, сред тях бяха и трима представители на местния клуб „Средногорски атлет”.

В основен проблем за всички участници се превърнала недостатъчно отоплената спортна зала. Минусовите температури, сковали цялата страна през последните дни, съвсем естествено се отразили и на въздуха вътре в столичното съоръжение. Според треньора на пирдопчани Ваньо Масларски, през голяма част от времето градусите били между 14 и 16 – което създало немалко трудности на лекоатлетите. От друга страна обаче, това едва ли е притеснило особено средногорските състезатели, тъй като те тренират при подобни условия и в пирдопската спортна зала.

Това показват и постигнатите резултати, които и този път са повече от добри. В женския профил Виктория Крънева се наредила 11-а от общо 34 момичета, стартирали в бягането на 400 м. На 800 м. пък средногорската лекоатлетка финиширала 10-а в конкуренция с 36 съпернички. На практика 13-годишната Виктория бе най-малката участничка в категорията, тъй като нейното участие при девойките младша възраст бе само за обиграване. Тя ще има далеч по-големи шансове за медал в надпреварата със своите връстнички – момичетата до 14 години.

Един от опитните пирдопски лекоатлети – Любомир Дишлянов, този път се включил в състезанието по многобой. Прекарана настинка през последните седмици накара треньора Ваньо Масларски да извади състезателя от коронните му дисциплини – бяганията на дълги разстояния. От общо 24 участника в многобоя, едва 15 завършили в крайното класиране – останалите не успели да издържат на натоварването и се отказали преди края. Любчо пък се наредил седми във финалното подреждането, като съвсем резонно най-доброто му класиране от всичките пет дисциплини било в бягането на 1000 м – второ място.

Третият средногорски лекоатлет – Христо Атанасов, също бил подложен на значително натоварване. В съботния ден той участвал в бягането на 1 500 м., където от общо 50 стартирали състезатели финиширал 12-и с резултат 4:28 мин. В неделя пък Христо бягал и на 3 000 м. и почти повторил класирането си – 13-о място в конкуренция с 30 съперника.

През следващия уикенд – 30 и 31 януари, републиканската надпревара продължава със стартовете при юношите и девойките старша възраст.

Няма коментари: