четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Пирдопските волейболистки започнаха годината със загуба

В последния ден от януари пирдопските волейболистки подновиха участието си в държавното първенство при девойките старша възраст. Възпитаничките на треньора Павел Лалов домакинстваха на един от най-добрите отбори в своята група – „Бдин” (Видин), и очаквано загубиха с категоричното 0:3 гейма срещу връстничките си от крайдунавския град.


Двубоят можеше и да се развие по друг начин, но с основна заслуга за загубата бе както по-големият опит на гостуващия състав, така и недостатъчното самочувствие на местните състезателки. Натрупаните поражения през есенния полусезон си казаха думата, а пирдопчанки сякаш не си повярваха, че могат да постигнат нещо повече срещу съперничките си.


Най-удобният момент за обрат се откри в края на втория гейм, когато пирдопските девойки поведоха в резултата с три точки разлика – 19:16. Тук опитът на представителките на Видин се оказа решаващ и те не допуснаха изненада в гейма, след което с лекота спечелиха и третата част.


Останалите срещи в надпреварата ще бъдат изиграни до края на месец февруари, като в тях средногорските момичета ще имат само още едно домакинство (виж програмата). На практика обаче те отдавна са извън борбата за призовите места, след като в есенните двубои не успяха да спечелят дори точка от съперничките си.


Въпреки това, самото участие на девойките старша възраст в шампионата е повече от важно за волейбола в града, а и в региона като цяло. Пирдоп е едно от малкото населени места в Софийска област, които продължават да развиват този спорт – така че би било жалко, ако и местната школа се разпадне. Особено предвид факта, че през този сезон поради финансови причини клубът е без представител и в първенството при мъжете.


Иначе през февруари ще се проведат и междуобластните надпревари в повечето възрастови категории при момчетата. На 17-и в Перник ще се срещнат най-добрите юноши младша възраст; в Дупница пък ще бъдат състезанията между момчетата до 13 и до 15 г. – съответно на 20-и и 27-и февруари.


В края на месец март отново Дупница ще бъде домакин на междуобластния турнир при мини-волейбола – момчета от 10 до 12 г. Датите за женските профили все още не са обявени. Павел Лалов сподели, че е подал заявка за домакинство на надпреварата при 15-годишните момичета и при положителен отговор тя може да се проведе в пирдопската зала. По думите му обаче това зависи и от датата, която ще бъде определена от федерацията – поради недоброто отопление на спортното съоръжение, домакинството ще бъде възможно само ако е насрочено за някой от по-„топлите” месеци.


Треньорът на пирдопските волейболисти сподели още, че липсата на финансиране ще го принуди да откаже и някое от участията на междуобластните надпревари при момчетата. За тях клубът все още няма осигурен транспорт и най-вероятно няма да има възможност да покрие всички предстоящи пътувания към Перник и Дупница.

Няма коментари: