сряда, 2 януари 2008 г.

Нова Година в Луковит

Честита Нова Година!!! Първо да си пожелаем много успехи и успешно дипломиране през 2008, после една симпатична магистратурка, а между тях много здраве, любов и усмивки :-)

Паметната нощ изкарахме в бъдещата столица на България – гр. Луковит. Първо да благодаря на Анилина, която ме закара жив (макар на два пъти да пообъркахме пътя, за което и аз имам вина). Тръгнахме по обяд и след час и половина бяхме вече в къщата на Катя. Оттам нататък като се почна едно ядене и пиене, та чак до вечерта. Подобно топло посрещане аз лично не помня скоро да съм усещал :-) Иначе Луковит е красив и добре уреден град. Бих го сравнил с Пирдоп, но с уговорката, че нашето родно място все пак е по-малко. И с още една уговорка – така и не видях особено много от града предвид малкото време и многото храна, с които разполагахме.

Та, по същество. Към осем вечерта трябваше да сме в ресторант Amigos, затова има-няма два часа по-рано женската част почна да се приготвя. И определено времето се оказа напълно достатъчно за това – и Катя, и Анилина, и Миленката, и Сашка бяха ПРЕКРАСНИ :-) след тази откровена „четка” да кажа, че едва се натъпкахме в голфа шест човека, взехме си една водка и един джин влезнахме в заведението. Аз направих два курса с палтото и успях да вкарам шишетата, но после умряхме от срам, понеже сервитьорката ни видя и каза, че „това не е етично спрямо заведението”. В крайна сметка си викнахме по едно и после доливахме – да ни прощават за куверта от 40 лв. Който между другото беше доста доволно покрит откъм мезета и ядене – браво, Amigos!

Масата ни беше точно до диджея, който започна вечерта с малко евъргрийн хитове, но после се поправи и почна веселбата. Значи оттук нататък всичко е ясно, имаше много наздраве, много мазни (ама наистини мазни) ориенталски ритми, разни денс хитове, хора, блусове и т.н., и т.н. В полунощ разбира се гръмнахме шампанско („Искра” форевър!), след което излезнахме на площада и погледахме зарята. Кмета на Луковит се опита да каже нещо умно, но така и не го чухме от канонадата.

После продължихме в ресторанта, като ще маркирам само някои по-интересни моменти. Беше организирана томбола с разни дреболии и няколко по-солидни неща, сред които и телевизор. Наш’та маса се отчете с една дъска за гладене за Миленката, а Катя направи удара на вечерта – барбекю! Апропо, с Катя участвахме и в конкурс по танци за двойки, в който аз тотално я закопах и изложих пред очите на цялото заведение – КАТЯ, ИЗВИНЯВАЙ!!!! От четири двойки ние първи бяхме елиминирани от компетентното жури, и то единодушно (макар да имахме наш човек вътре – Анилина). Краткият коментар беше „абе момичето добре танцува, ама кавалера хич го няма” Айде, айде! То и вие сте едни критерии!!! :-)

Вечерта приключи някъде към 6 и нещо с лек инцидент, който няма да описвам подробно. Само ще спомена, че оставихме и малко кръв по пода, което ни поуплаши. Пострада, и то май както винаги, Катя. Спокойно – ще живее, но е с едни кожени ботуши назад и няколко дни ще има болки в левия крак.

На сутринта (разбирай – към 14:00 на първи януари) отново хапнахме и после хванахме пътя към София. Снимки има много и от сърце ще ги постна тук до дни :-)

1 коментар:

Станислав Василев каза...

Как Луковит ще е бъдещата столица на България?Ами къде оставяш Кърджали?