неделя, 20 януари 2008 г.

Медали от републиканското по джудо за Средногорието

Преди около седмица – на 13 януари, в столичната зала “Универсиада” се проведе държавният личен шампионат по джудо за жени. В надпреварата заедно със състезателки от цяла България се включиха и две представителки на Средногорието, които в крайна сметка намериха място в призовата тройка.

Нашето участие бе в категория до 48 кг., където в конкуренция с 21 съпернички от страната за медалите се бориха станалите вече популярни мирковчанки Гергана Вацова и Надежда Ангелова. Гергана, за която неведнъж сме писали във в. "Регион", стигна до третото място в класирането, макар това на практика да бе дебютът й при жените. Спечеленият бронзов медал бе за клуба на “ЦСКА” (София), чиито цветове от известно време защитава тийнейджърката.

Надежда Ангелова пък, която е дъщеря на местния футболен треньор Сокол Ангелов, участва заедно с отбора на Софийския университет, където в момента продължава обучението си. След изключително оспорван полуфинал Надя се класира за финалната среща, където отстъпи пред многократната шампионка в категорията – Николина Чуклева от “Нола” (Пловдив). Състезателката сподели, че е имала реален шанс за златото, но до голяма степен й е попречило полученото преди време разтежение на ляватаръка.

Класирането в призовата тройка на двете мирковчанки е особено ценно предвид силната конкуренция в тази категория. Също така, то им дава право на участие в международния турнир “Освобождение”, който ще се проведе в София през идния уикенд – на 26 и 27 януари. Надпреварата е категория “А”, което означава, че се явява и квалификация за Олимпиадата в Пекин това лято. Гергана Вацова в момента пък е на състезание в Белгия, като очакванията са за ново добро представяне и завръщане с медал.

1 коментар:

Анонимен каза...

Страхотно! Втора при жените - това си е постижение!