понеделник, 18 февруари 2008 г.

"Пирдоп Волей" поднови шампионата с 3:0 над "Ботев" Ихтиман

С победа започна пролетния полусезон за мъжкия волейболен състав на Пирдоп. В съботния следобед, пред традиционно пълните трибуни на градската спортна зала, местните състезатели с лекота надиграха гостуващия тим на “Ботев” (Ихтиман) с 3:0 гейма.

Срещата започна равностойно, но още след първите няколко сервиса средногорските волейболисти поеха инициативата и без особени проблеми взеха първия гейм с 25:17 т. През втория пък те не срещнаха почти никаква съпротива от страна на опонентите си и определено по-скоро се забавляваха. Така елементарните грешки и странни отигравания на тима от Ихтиман доведоха до разгромното 25:7.

Усетил накъде вървят нещата, през третата част наставникът на пирдопчани Павел Лалов заложи на експериментирането и пробва различни формати на състава. На част от основните играчи бе дадена почивка и това рефлектира и върху резултата, създавайки впечатлението за равностойна игра. Това обаче бе просто привидно – всъщност през цялото време домакините контролираха нещата и в самия край на гейма постигнаха пробив за да го спечелят с 25:21.

Успехът над ихтиманци е втори през този сезон – и през есента “Пирдоп” надделя над своите опоненти като гост, но тогава с 3:1 гейма. Победата през отминалия уикенд пък дойде толкова лесно донякъде и поради липсата на една от ключовите фигури в състава на “Ботев” – Иван Иванов, който бе повален от настинка.

С петата си победа за сезона тимът на “Пирдоп” уверено продължава успешния си ход към призово място и в крайното класиране на “А” Национална Волейболна Група. Следващата седмица в Ябланица ще е и решителният мач – до голяма степен сблъсъка с местния тим ще бъде решаващ и за призовото място.

Срещата се очертава да бъде особено трудна за нашия състав и поради отсъствието на най-добрия ни състезател Теодор Колев. По същото време треньорът на детските ни формации ще бъде в Перник, където ще се проведе междуобластно първенство за момчета до 15 години. Заедно със своите възпитаници Тошко ще се опита да повтори успеха на момчетата ни до 13 г., които само преди седмица преминаха това препятствие и се класираха за финалите.

Няма коментари: