понеделник, 11 февруари 2008 г.

Добро представяне на републиканското по лека атлетика

И тази година състезателите на „Средногорски атлет” се представиха достойно на стартовете от републиканското първенство в столичната зала „Фестивална”. Медал така и не бе завоюван, но пирдопските лекоатлети традиционно постигат малко по-слаби резултати на състзанията в зала – предвид крайно лошите условия, при които тренират през зимата.

В категория до 14 г. братята Масларски заведоха в столицата четири момчета, като всяко от тях бе пълен дебютант. Двамата треньори разказаха пред в. „Регион”, че тази година конкуренцията е била особено ожесточена и те лично не помнят кога за последно в тази категория е имало над 500 състезателя от цяла България. Причината – провеждащите се по-късно през годината европейско и световно първенство за младша възраст и свързаните с тях нормативи, които трябва да бъдат покрити.

На този фон дебютът на средногорските състезатели бе повече от обещаващ. Ангел Николов е девети на многобой от общо 20 съперника. Мартин Стефанов е шести на бягането на 800 м., а Любчо Павлов – десети на 400 м. Най-малкият наш представител – Ленчо Петров, остана извън топ 15 на 800 м, но според треньорския щаб на пирдопчани личният му резултат е напълно задоволителен. Големият отсъстващ от нашия състав бе потенциалният медалист Мустафа Ариф, който вече втора поредна година не успява да участва в тази надпревара. След като миналия сезон настинка го спря от пътуване към столицата, този път само седмица преди състезанието Мустафа трябваше да претърпи операция на апандесита и отново остана извън групата. Все пак надеждите са поне за летните стартове всичко да е наред, за да може една от най-големите ни надежди да разкрие потенциала си на състезание.

През отминалия уикенд пък бе и участието на многобойката Мария Христова при девойките младша възраст. Най-добрият ни лекоатлет в момента отново не успя да завоюва медал на състезание в зала и остана на пето място. Мария не успя да покаже всичко, на което е способна – на коронната си дисциплина гюлле например тя тласна половин метър по-малко от своето най-добро постижение и остана втора. Другото по-предно класиране бе в бягането на 800 м., където финишира трета. В останалите стартове обаче многобойката бе далеч от призовата тройка и това я лиши от първи медал на състезание в зала.

Тази събота и неделя Мария Христова ще участва и в надпреварата ри девойките старша възраст, където най-вече ще трупа опит. В крайна сметка общата оценка на треньорите Николай и Ваньо Масларски за тазгодишното ни участие на републиканското първенство в зала е много добра. Според тях дебютантите в състава са загатнали значителния си потенциал и ако продължат в същия дух скоро отново може да имаме шампион в някоя от дисциплините.

Няма коментари: