понеделник, 18 февруари 2008 г.

Пълен комплект медали от републиканското по борба за СК "Стоян Николов"


С пълен комплект медали се завърнаха златишките борци от държавното лично първенство за момчета, провело се миналата седмица в Сливен. Заедно с треньора Иван Нешков към града на 100-те войводи пътуваха общо пет състезателя, които в конкуренция с общо 130 свои връстници от цялата страна за пореден път защитиха достойно репутацията на СК “Стоян Николов”,

Най-добро бе представянето на Йото Христов, който в категория до 38 кг. от четири мача записа четири победи с туш и безапелационно стана шампион на страната. На Йото бе присъден и приза за “Най-резултатен състезател на първенството”, за което получи и отделна купа. Според Иван Нешков нашето момче определено е било поне с класа над другите и това единодушно е било признато от всички присъстващи специалисти.

До финал стигна и Николай Иванов в категория до 53 кг., но златичанинът не успя да преодолее опонента си и остана със сребро. Само по себе си това е уникално постижение – Николай бе пълен дебютант, а и с година по-малък от съперниците си. С бронз пък се отличи Ганчо Атанасов в категория до 47 кг. След успех в първата си среща той загуби в следващата, но впоследствие след репешаж стигна до третото място.

В категория до 32 кг. Станислав Луков от Златица остана седми, което си беше отстъпление спрямо миналогодишния бронзов медал от същото състезание. При най-тежките – до 73 кг., дебют направи Иван Ушанов, който пък тренира борба едва от месец. Иван загуби още в първата среща, но определено затрудни съперника си въпреки неопитността си.

От златишкия спортен клуб изказват благодарности на кмета на града г-жа Нонка Каменова, както и на инж. Таня Терзиева от “Автомагистрали Хемус”, които са осигурили превоза за младите борци. Местният бизнесмен Стоян Милев пък подсигурил и храната в деня на участието. Сега в СК “Стоян Николов” се подготвят за първенството за момчета до 15 години, което ще се проведе на 29 февруари в Перник. В него участие ще вземат три местни състезателя.

2 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Васил Иванов каза...

Изтрих предния коментар, защото отново съдържаше нападки към кмета на Златица г-жа Нонка Каменова.

Ще помоля анонимния автор да се въздържа от коментиране и по възможност - изобщо от влизане тук, защото очевидно му липсва даже и "санитарният" минимум възпитание =).

Или поне да се представи, а не да се крие.