понеделник, 25 февруари 2008 г.

Малко остава до пролетния полусезон в "А" ОФГ

Броени седмици остават до началото на пролетния полусезон в “А” окръжна футболна група, като и двата средногорски състава отбора вече са готови за старта.

И този път повече новини има в лагера на “Мирково”. Оттам се похвалиха с три нови попълнения, които по думите на треньорския щаб са утвърдени имена в региона, които вече са се изявявали по местните терени. Очаква се в близките дни да бъде финализирано и привличането на още трима играчи, които пък ще са от столични футболни школи. Така мирковчани ще подновят надпреварата с общо половин дузина нови състезатели. Интересното е, че всичките те са офанзивни футболисти – халфове и нападатели. От ръководството на “Мирково” поясниха, че според тях защитата е на достатъчно добро ниво и затова не са предвидили нови лица там.

Що се отнася до пирдопския “Спартак 2001”, там подобна трансферна активност отсъства. Това донякъде е обяснимо предвид добрите включвания на юноши на клуба, както и след стабилните игри през есента, извели състава само на пет точки от лидера “Правец”. Спартаковци са и с мач по-малко – през ноември домакинският им мач с “Гранит” (с. Широки дол) бе отложен заради наводнен по това време терен и именно с тази среща на 8-и март ще се даде старт на полусезона. Иначе първият редовен кръг в “А” ОФГ е на 15-и март.

Нека припомним накратко и от какви позиции стартират средногорци. Пирдопчани изиграха може би най-добрият си полусезон и ако повторят игрите от есента, за първи път ще имат реален шанс за първото място. Още повече, след почти сигурната победа в отложения мач с “Гранит”, те ще бъдат само на две точки от временния първенец. “Мирково” пък мина през няколко трудни периода и подмяна на цялото си ръководство, като в момента е на девето място. Точно толкова обаче са и точките, които го делят от “Правец” – отново сравнително преодолима дистанция.

Седмица след мъжките отбори ще бъде подновен и шампионатът при децата и юношите младша възраст, където “Спартак 2001” също участва със свои състави.

Няма коментари: