неделя, 3 февруари 2008 г.

Нови придобивки за пирдопския клуб по тенис на маса

С нови придобивки започва новата календарна година средногорския клуб по тенис на маса “Пирдоп”. След поредното финансиране от страна на “Кумерио Мед” АД ръководството на клуба е закупило две чисто нови професионални маси за игра марка TIBHAR, три мрежи, както и известен брой подвижни преградни стени.

Обогатената спортна база е наложила и известно преструктуриране на досегашната подредба в градската спортна зала. В резултат на покупките тенисът на маса в Пирдоп вече може да се похвали като най-добре осигуреният откъм база за тренировки спорт в региона.

Годината за тенисистите започна добре и в спортно отношение. В средата на месец януари трима наши представители участваха в турнир за ветерани, провел се в Панагюрище. Най-добро класиране записа Йордан Лазаров, който стигна до финала в своята категория и след оспорван мач отстъпи на своя опонент. Лукан Брайнов също успя да премине предварителните групи, но остана пети в крайното класиране. Третият наш участник – Богдан Иванов, не успя да се класира за финалния кръг от срещи.

По-радостното в случая е, че добро представяне записаха и участвалите в турнира средногорски деца. Борислава Лазарова, Ани Брайнова и Павлин Михов постигнаха няколко победи срещу своите връстници, но в тяхната надпревара крайно класиране не бе обявено. Така или иначе именно в тази насока ще работят от СКТМ “Пирдоп” – тренировки с момчета и момичета, които да оформят следващото тенис поколение в региона. Както е известно, през последните години тенисът на маса в нашия град привличаше основно ветерани, но от известно време насам се радва на все по-силен интерес и от страна на младежите.

През 2008 година от клуба предвиждат множество участия по турнири, но цел номер едно ще е именно обиграване на достатъчно силен млад състав. Още от сега се подготвя и грандиозен турнир, на който Средногорието ще бъде домакин в началото на пролетта. Сред поканените ще бъдат тенисисти от цялата страна, като бройката им в може да достигне и до 150 – 200 човека. От клуба заявиха, че откъм спортна база са напълно готови за организирането на подобна мащабна проява. Остава само да се договорят условията и с хотелите в града, за които това също ще е добра новина.

Няма коментари: