понеделник, 1 декември 2008 г.

Тъжна есен за средногорския футбол...

Миналата седмица лошите атмосферни условия наложиха отлагане на последния кръг от есенния полусезон на „А” окръжна футболна група. Дни по-късно пък областният съвет на БФС реши да насрочи мачовете чак за пролетта на следващата година и така бе сложен край на първата част от надпреварата. Това пък дава добра възможност за кратка равносметка и анализ на ситуацията, в която се намира към момента средногорският футбол.

А тя никак не е добра. Всъщност този сезон, за пръв път от доста години насам, Пирдоп стартира без собствен отбор. Поради различни причини „Спартак 2001” спря да съществува, след което известно време се носеха слухове за възраждането на легендарния тим „Орлин”. В крайна сметка така и не се стигна до решение, а за капак на всичко дори и детско-юношеската школа на пирдопчани последва съдбата на мъжкия състав.

Всички надежди бяха насочени към другия местен представител в „А” ОФГ – „Мирково”. Там нещата сякаш бяха на другия полюс – финансирането бе осигурено от „Елаците Мед” АД, съблекалните към стадиона бяха ремонтирани основно, а редица основни футболисти от Пирдоп подсилиха състава и бяха картотекирани. Предварителните очаквания бяха за изграждане на един истински силен отбор на Средногорието, който най-накрая да успее да реализира местния футболен потенциал.

Нищо подобно обаче не се случи. След изиграните десет кръга от есенния полусезон мирковчани са на предпоследното, единадесето място – с актив от две победи и осем загуби и красноречивата голова разлика 17:36. Действително, в някои срещи средногорци нямаха късмет, но повечето поражения бяха напълно заслужени с оглед слабата игра на местните футболисти.

На върха в групата ще зимува отборът на „Правец” с 24 т., следван от „Драгоман” и „Торнадо” (Безден) с по 22 т. Иначе в щаба на „Мирково” все още не са изгубили надежда за по-добро класиране, като според наставника Николай Николов през пролетта програмата е далеч по-добра и удобна за атакуване на челните позиции.

Няма коментари: