понеделник, 1 декември 2008 г.

Победи за пирдопския волейбол

Преди седмица трите волейболни отбора на СОУ „Саво Савов” - Пирдоп пътуваха до Пловдив и премериха сили с детските тимове на „Марица” и „Виктория”. Изиграните контролни срещи са първата изява за този сезон на местните млади таланти, които през пролетта на 2009 година ще се опитат да запишат ново добро представяне на държавните училищни първенства.

Мачовете в града под тепетата се изиграха след специална покана от тима-домакин, а възпитаниците на Теодор Колев играха страхотно и победиха убедително в две от трите срещи. Първо пирдопските момичета надделяха с категоричното 3:0 над връстничките си от ВК „Марица”; след тях и момчетата от 8 клас не „дадоха” дори гейм на опонентите си от ВК „Виктория”. В третия мач един срещу друг се изправиха момчетата от 6 клас, като срещата бе и официален дебют за представителите на СОУ „Саво Савов” в тази възрастова група. Съвсем логично, домакините спечелиха с 3:0 гейма, но младите средногорски волейболисти показаха, че имат достатъчно потенциал за развиване в близкото бъдеще.

След положителните резултати в контролите наставникът Теодор Колев сподели, че е доволен от своите състезатели и вярва, че те ще играят по същия начин и в официалните срещи догодина. „Сигурен съм, че отново ще има трансфери на наши деца в по-големи клубове, някои дори имат потенциал и за националния отбор” – сподели още преподавателят по физкултура. Припомняме, че към момента Виолет и Георги Панчеви вече тренират в елитния „ЦСКА” (София), Михаела Николова пък носи екипа на друг столичен тим – „Академик”.

Младите пирдопски волейболисти и техният треньор изказват искрени благодарности на “Кумерио Мед” АД, които са осигурили чисто нови екипи, маратонки и наколенки за тренировъчния процес. Иначе волейболните емоции продължиха и през отминалия уикенд, когато мъжкият отбор на Пирдоп пътува чак до Козлодуй за последната си среща от есенния полусезон. Съвсем очаквано, след двете чисти победи над същия съперник през миналия сезон, средногорци победиха убедително с 3:0 гейма.

Междувременно, появилите се оплаквания за липса на парно отопление на залата предизвикаха остра реакция от страна на Община Пирдоп. Проверка на в. „Регион” показа, че проблемът е бил чисто организационен, след като градското ръководство навреме е подсигурило гориво за отопление на спортния комплекс. Залата вече се отоплява и дори през уикенда бе домакин на кръг от отборното републиканско първенство по тенис на маса за мъже.

Няма коментари: