неделя, 14 юни 2009 г.

Мирковчани завършиха сезона с победа и на шесто място в крайното класиране

Футболистите на „Мирково” записаха победа с 2:1 като гости в Драгоман срещу едноименния местен тим в мач от 22-ия, последен кръг от тазгодишната надпревара в окръжната футболна група. Успехът окончателно затвърди шестото място на мирковчани в крайното класиране и бе достоен завършек на наистина силната пролет за тима. Иначе двата състава играха за втори път един срещу друг тази година, след като мачът им от последния есенен кръг бе отложен и проведен в края на месец март.


Срещата започна повече от успешно за местните футболисти, които за пореден път този сезон първи излезнаха напред в резултата. Бърза контраатака хвана неподготвена защитата на домакините и доведе до откриване на резултата, малко след това Атанас Димов добави още едно попадение и направи преднината за своя тим доста по комфортна – 2:0.


В края на първото полувреме състезателите на Драгоман бяха на косъм от „връщане” в мача, след като при едно единоборство в наказателното поле на средногорския отбор реферът видя нарушение на Цветан Михов и посочи бялата точка. Младият страж Боян Иванов обаче успя да отрази последвалото изпълнение, с което запази аванса на своя тим.


След почивката в игра се появи и бившия национален състезател Мартин Зафиров, който след края на професионалната си кариера пое тима от Драгоман. Включването му имаше известно влияние върху играчите на отбора-домакин, но той така и не стигнаха до желания обрат. Мирковчани допуснаха само един гол и удържаха преднината си. Попадението дойде след разбъркване пред вратата на Боян Иванов, като при единият от ударите защитник на гостите изби коженото кълбо с рамо от самата голлиния. Реферът веднага свири втора дузпа за тима на „Драгоман”, но броени секунди след сигнала му върналата се на игралното поле топка бе намерена добре от играч на домакините, който успя да я „промуши” между купа от играчи. Главният съдия пък от своя страна зачете гола.


Така или иначе, средногорският състав сякаш намери истинския си облик и след трагичната есен направи блестящ пролетен полусезон. Оттук нататък остават надеждите, че предвид показаната добра игра и стабилната финансова помощ на „Геотехмин” ООД и „Елаците Мед” АД, през следващата футболна година мирковчани ще направят реален опит за влизане в горния ешелон.

Няма коментари: