понеделник, 8 юни 2009 г.

Класическа победа за мирковчани в предпоследния кръг

Поредна победа за играчите на „Мирково” донесе съботното домакинство на „Скала” (Бов). Срещата бе от предпоследния кръг на шампионата в „А” окръжна футболна група и представляваше директен сблъсък за шестото място в подреждането. Двата тима бяха с равен брой точки преди мача и представителите на гара Бов бяха на въпросната позиция благодарение на по-добрата си голова разлика. Средногорци обаче разгромиха опонентите си с класическото 3:0 и „дръпнаха” с три точки пред тях.


Двубоят отново се игра на градския стадион в Пирдоп – предвид наказанието на мирковчани с лишаване от домакинство за шест поредни срещи. Поне засега това сякаш носи късмет на единствения средногорски тим през този сезон, който и в двата си мача на пирдопски терен записа „чисти” победи.


Иначе срещата се изигра в средно темпо предвид горещината и задушното време, а тимът на домакините съвсем заслужено стигна до успеха. В средата на първата част Атанас Димов се възползва от недобра намеса на противниковия страж и откри резултата. Малко по-късно друг млад играч на домакините – Пламен Миланов, удвои преднината и на практика уби интригата в мача.


След почивката гостите от Бов се опитаха да обърнат развитието на събитията, но стигнаха само до няколко неособено опасни удара. Точка на спора сложи Иван Спасов, който с красив удар в 70-ата минута оформи класическото 3:0.


Идният уикенд е и последният кръг на надпреварата, като „Мирково” гостува в Драгоман на едноименния местен тим. Средногорци ще играят с идеята да не загубят срещата, тъй като евентуално поражение би могло да ги върне на седмото място.

Няма коментари: