четвъртък, 17 юли 2008 г.

Турнира по тенис на маса "Дичето" - тази година в Златица

Идният уикенд Златица ще бъде домакин на шестия поред мемориален турнир по тенис на маса „Дичето”, в който традиционно мерят сили ветерани от цялата страна. Това ще е и първата по-сериозна надпревара, с чиято организация се нагърбват тенисистите от спортен клуб „Стоян Николов”, които от декември миналата година станаха официални членове на родната федерация по тенис на маса.

Домакините са разпратили покани до всички по-големи клубове в България, като вече са получили потвърждения от някои от тях. Очаква се над 60 ветерани от страната да вземат участие в основната схема на турнира, която ще се проведе на 25 и 26 юли. До момента заявки за участие са изпратили клубове от Пловдив, Велико Търново, Момчилград и Септември. Участниците ще бъдат разпределени по възрастови групи, като при мъжете те са пет (40-49 г., 50-59 г., 60-69 г., 70-75 г. и 70+ г.) а при жените – две (35-49 г. и 50+ г.).

Турнирът ще бъде под шефството на кмета на Община Златица г-жа Нонка Каменова, като наградите за победителите традиционно ще бъдат осигурени от федерацията по тенис на маса. От СК „Стоян Николов” пък са предвидили връчване на специални награди за най-заслужилите средногорски ветерани, както и плакети за основните спонсори на този спорт в региона – „Кумерио Мед” АД, „Челопеч Майнинг” АД, Стоян Милев, Емил Германов, Димитър Харалампиев, Дончо Павлов и Васил Събев.

Самите срещи от състезанието ще се проведат в спортната зала към СОУ „Паисий Хилендарски”, където ще бъдат подредени масите, с които разполага клуба към момента. Разбира се, освен клубовете от страната, в надпреварата ще се включат и десетки местни почитатели на популярния спорт, като турнира е отворен за всеки желаещ да премери уменията си.

За вечерта на 26 юли е планирана и другарска вечеря в ресторант „Средногорие”, на която ще присъстват всички гости на златишкия спортен клуб.

Няма коментари: