неделя, 31 май 2009 г.

За втора поредна година - турнир по шотокан в Пирдоп за Деня на детето

За втора поредна година Община Пирдоп организира открит турнир по шотокан карате-до като част от празненствата по случай 1 юни – Денят на детето. Надпреварата се проведе в неделния ден и събра в пирдопската спортна зала всички възпитаници на местния сенсей Ресми Бобев – общо 32 деца. Повечето от тях бяха състезатели на градския клуб „Френдшип”, останалите бяха представители на наскоро сформираната група в град Карлово.

Гостите от възрожденския град, които все още са с бели колани, играха в отделна схема. Така или иначе, всички участници бяха разпределени според възрастта и умен
ията си и, за да бъде пълен празника, в крайна сметка всеки си тръгна с медал от турнира. Освен традиционните дисциплини Ката и Кумите, в спортната зала на Пирдоп имаше и надпревара по микс кихон – в нея състезателите показват умения в базовите техники на каратето.

Официален гост на турнира бе г-н Васил Николов, бивш генерален секретар на родната федерация по Карате-до. Той връчи медалите на гостите от Карлово, както и специални грамоти и значки на участвалите в последното световно първенство Реми Бобев, Иван Славчов и Петър Петров. Подобно отличие имаше и за сенсей Ресми Бобев, който за пореден път бе един от главните съдии на международния форум.

Медалите на пирдопските състезатели пък
бяха връчени на следващия ден лично от кметицата на Общината – г-жа Антоанета Илиева. Награждаването бе част от празника, организиран на площада в града. Общинското ръководство традиционно зарадва децата и с организиран купон в бар „Оазис”, където всички участници празнуваха заедно със своите родители веднага след края на турнира.

В края на месец юни сенсей Бобев планира участие в републикански турнир, организиран в Сандански. След него средногорските каратеки започват подготовка директно за световното първенство в Унгария през октомври, тъй като тази година няма да има европейска надпревара по шотокан.


Няма коментари: