вторник, 10 ноември 2009 г.

Без победител - 3:3 в средногорското дерби

В последния кръг от есенния полусезон на окръжната футболна група двата средногорски тима изиграха зрелищно дерби, което в крайна сметка завърши без победител – 3:3. Срещата изобилстваше от чисти положения и за двата състава, предлагайки множество емоции на немалкото зрители.


Началото бе за домакините от „Спартак” (Пирдоп), които излезнаха напред в резултата в 15-ата минута. След добре изпълнен корнер и удар с глава топката срещна гредата зад стража на „Мирково”, но в последвалото разбъркване все пак премина голлинията за 1:0. Последваха няколко положения и пред двете врати, като при едно от тях играещият треньор на пирдопчани Венцислав Петров отблизо реализира за 2:0 и даде комфортна преднина на своя състав. Секунди преди почивката обаче, спартаковци допуснаха намаляване на резултата след корнер и хубав удар с глава на Красимир Пастушки.


Първата част донесе и неприятна контузия на младия състезател на „Спартак” Николай Миндилов, който счупи крака си и на почивката бе откаран от линейка. След мача стана ясно, че счупването е било особено лошо и пирдопчанинът е пътувал към „Пирогов” по-късно същия ден.


В чисто спортен план, второто полувреме започна с пълен обрат в резултата. Първо Атанас Димов се откъсна по крилото и намери на чиста позиция Добрин Михайлов – Добата, който отблизо не сбърка и изравни резултата. Малко по-късно отново Добата се възползва от грешка в защитата на спартаковци и реализира за 2:3. Головият трилър продължи с ново попадение за тима на домакините – Стоян Стоянов стреля от границата на наказателното поле след изпълнение на корнер и успя да уцели долния ляв ъгъл на вратата за 3:3.


Броени минути по-късно зрителите видяха и червен картон. Играещия треньор на „Спартак” Венцислав Петров успя да се измъкне от отбраната на „Мирково”, но бе настигнат и фаулиран от Иван Спасов. Така защитникът на гостите спаси тима си от почти сигурен гол, но трябваше да поеме преждевременно към съблекалните.


До края темпото остана изключително високо, като и двата състава изпуснаха по още няколко добри положения. В крайна сметка домакините не успяха да се възползват от численото си предимство и първото средногорско дерби за този сезон завърши без победител.

Няма коментари: