неделя, 29 ноември 2009 г.

Трима средногорци на финалите на "Млад олимпиец"

Във втория кръг от републиканската надпревара по тенис на маса „Млад олимпиец” средногорските състезатели продължиха с доброто си представяне. След срещите на най-добрите таланти от цяла Южна България общо трима от представителите на нашия регион извоюваха място и във финалната схема на турнира.


Първа това стори Борислава Лазарова от Пирдоп, която се нареди на престижното второ място в напреварата при състезателите до 15 г. Състезанието се проведе на 20 ноември в гр. Пловдив. Боби, която се класира на този етап като четвърта в Югозападна България, стартира уверено и финишира първа в своята група. В следващите срещи пирдопчанката продължи с добрата си игра и в крайна сметка малко не й достигна за пълен успех срещу най-добрите си връстнички от Южна България. Все пак второто място е отлично постижение и Борислава ще бъде един от водачите във финалната схема от републиканската надпревара.


На 28 ноември пък се проведоха и срещите при тенисистите до 12 години. Там най-добро класиране записа друга представителка на Пирдоп – Ваня Брайнова (на снимката). Опитната състезателка замина за града под тепетата с висока температура, но все пак успя да вземе своето и да гарантира мястото си сред най-добрите 32 момичета в страната. Ваня също бе най-добра в групата си и излезна като лидер от нея, след което записа победа и в следващата си среща. Това бе достатъчно за да й гарантира място сред 16-те финалисти, и предвид недоброто си здравословно състояние пирдопчанката реши да прекрати участието си. След отчетените служебни загуби Ваня остана седма в крайното класиране.


Представителите на златишкия спортен клуб „Стоян Николов” също излъчиха финалист в категорията. Игнат Николов продължи с блестящото си представяне и въпреки неопитността си успя да изненада своите опоненти, класирайки се втори в групата. Впоследствие средногорецът записа още две победи и пет загуби, като по този начин си гарантира 14-о място в крайното класиране. При момичетата Християна Делийска и Илияна Нешкова не успяха да се справят със силната конкуренция и отпаднаха след груповата фаза.


Срещите на ниво Южна България бяха и последните за тази година в спортния календар на младите тенисисти от региона. Следващото изпитание за тях ще бъдат финалите на републиканското първенство, които ще се изиграят в края на месец февруари 2010 г.


Идният уикенд пък предстои участие за мъжкия отбор на Пирдоп, който ще пътува към Пловдив за срещите си от надпреварата във „В” група.

Няма коментари: