неделя, 22 ноември 2009 г.

Неубедителна игра на пирдопските момичета във волейболния шампионат


Пирдопските волейболистки записаха трета поредна загуба в държавния шампионат при девойките старша възраст и продължават без спечелена точка участието си в надпреварата. В неделя местните момичета бяха надиграни с категоричното 0:3 от „Етрополе” във втория си домакински мач за сезона.

Така средногорските девойки продължиха с негативната си серия, като в кръговете до момента те не успяха да вземат нито гейм от съперничките си. Подобно представяне обаче бе донякъде очаквано, тъй като Пирдоп за първи път има свой представител в републиканската надпревара при тази възрастова категория.

Средногорските волейболистки започнаха тазгодишната надпревара с далечно гостуване във Видин, където допуснаха убедителна загуба с 0:3 от местния „Бдин”. Последва домакинство на „Пирин” (Разлог), в което въпреки добрата игра през първия гейм, крайният резултат бе същият.

Третият кръг пък бе отложен заради обявената епидемия от актуалния в момента „свински” грип и по тази причина пирдопчанки не пътуваха към Кюстендил. Срещата с отбора на „Велбъжд” ще бъде изиграна идната неделя, 29 ноември.

Ден по-рано пък, на 28-и, гр. Етрополе ще бъде домакин на областната надпревара от държавното първенство по волейбол за момчета. Там възпитаниците на пирдопската школа ще участват с два отбора – до 13 г. и при момчета младша възраст. Освен представителите на домакините, съперници на средногорските волейболисти ще бъдат и състезателите от Горна Малина и Ихтиман.

В началото на декември спортният календар ще продължи с мачовете от областния етап и при момичетата, който ще се проведе в пирдопската спортна зала. За тази надпревара наставникът Павел Лалов предвижда участие на общо три формации – до 13 г., до 15 г. и девойки младша възраст.

Няма коментари: