неделя, 29 ноември 2009 г.

Приключи есенният полусезон в баскетболната Зона "Рила"

Баскетболният тим на златишкия спортен клуб „Стоян Николов” приключиха със срещите си от есенния полусезон на Зона „Рила” при момичетата до 12 години. Средногорските състезателки записаха победа и три загуби в изиграните двубои и ще „зимуват” на предпоследното, пето място в класирането.


Турнирът започна в началото на месец ноември, а домакин на първия кръг бе зала „Балкан” в Ботевград. Възпитаничките на треньора Тодор Петров започнаха с оспорван мач и загуба с 28:32 т. от състава на „Ейнджъл” (Дупница), след което отстъпиха и пред домакините с 15:35 т.


На 22 ноември се проведе и вторият кръг от надпреварата, този път в гр. Самоков. Там златичанки завоюваха и единствената си победа – 44:9 т. срещу „Перун” (Кресна). И този път малките баскетболистки от региона трябваше да се изправят срещу тима-домакин във втората си среща – в случая „Рилски спортист”. Разликата в класите тук отново си каза думата и представителките на Самоков надделяха с категоричното 78:4.


На пръв поглед резултатите от есенния полусезон показват слаба игра за състава от Средногорието. Всъщност представянето на момичетата от СК „Стоян Николов” бе добро предвид сравнително кратката им подготовка и липсата на опит от официални мачове. От друга страна, срещу себе си златичанки имаха далеч по-подготвени тимове, с изключение единствено на победения „Перун”(Кресна). В крайна сметка по-важен е фактът, че баскетболът продължава да се развива в Златица – макар и само в една възрастова група при момичетата.

Няма коментари: