неделя, 1 ноември 2009 г.

Голово шоу - 6:5 за "Мирково" в неделния мач

В истинско шоу за публиката се превърна последното домакинство от есенния полусезон за футболистите на „Мирково”. Средногорският състав прие на своя стадион „Мътивир” (Ихтиман) и го победи със зрелищното 6:5 в мач от осмия кръг на окръжната фуболна група.

Първи до гол в срещата стигнаха гостите, които излезнаха напред в резултата 15 минути след началото на двубоя. Малко след това обаче две попадения на Добрин Михайлов – Добата обърнаха резултата и дадоха аванс на мирковчани. До края на полувремето играчите на „Мътивир” все пак успяха да изравнят и така двата отбора оставиха развръзката в срещата за след почивката.

В началото на втората част съперниците си размениха по още един гол – първо Недко Йорданов отбеляза за 3:2, след което играч на ихтиманци отново върна равенството в срещата. Последваха две попадения на Цветан Михов, освен него сред голмайсторите за втори път се записа и Недко Йорданов. Играч на гостите пък бе изгонен от съдията и така мирковчани се оказаха с човек повече и аванс от цели три гола – 6:3.

Това доведе до определено отпускане в редиците на средногорския състав, а треньорът Николай Николов пусна в игра и двама от юношите на клуба – Иван Раков и Атанас Ингилизов. Оттук нататък обаче головете бяха само във вратата на мирковчани, които едва не допуснаха изненадващо изравняване в последните минути. Първо защитник на домакините си вкара нелеп автогол, а няколко минути преди края отборът на „Мътивир” върна интригата в резултата с ново попадение. За щастие, в оставащите няколко атаки не се стигна до нищо по-сериозно и „Мирково” записа втора поредна победа в първенството.

След края на срещата Николай Николов бе по-скоро недоволен от своите възпитаници заради множеството допуснати попадения на свой терен. По същото време пък пирдопският „Спартак 2001” гостува на „Вихър” (Лопян) и загуби с разгромното 0:6.

Следващата седмица е последният кръг за есенния полусезон, в който един срещу друг ще се изправят двата средногорски представителя – „Спартак 2001” и „Мирково”. Първото издание на местното дерби за тази година ще се състои в неделния следобед на стадиона в Пирдоп, а предварителните очаквания са за победа на по-силно представящите се тази година мирковчани.

Няма коментари: