неделя, 10 август 2008 г.

"Мирково" вече тренира, в Пирдоп още без яснота

Докато в Пирдоп все още няма яснота относно това дали градът все пак ще регистрира отбор през идния сезон, играчите на „Мирково” подновиха тренировки и вече от няколко седмици се подготвят за есенните мачове. И тази година съставът ще започне надпреварата с нови попълнения и ремонт на съблекалните. Най-интересната новост обаче е формирането на детска школа, в която вече се подготвят над 20 местни таланта.

Всъщност новите лица в състава са някои от основните футболисти в съществуващия до края на миналия сезон пирдопски тим „Спартак”. Треньорът на мирковчани Николай Николов обаче сподели, че при евентуално формиране на нов отбор в Пирдоп той няма да спира новодошлите играчи и те ще могат отново да се върнат в него. Що се отнася до ремонта, той бе планиран от дълго време и тази година се очаква да бъде по-мащабен, като средствата за него са осигурени както от „Елаците Мед” АД, така и от Община Мирково.

Стадионът пък също е готов за новия сезон, след като наскоро бе извършено крайно нужното валиране на терена. На него освен мъжкия състав вече тренира и детски такъв. Негов наставник е състезаващият се доскоро в представителния тим Любчо Захариев, а към момента над 20 деца от Мирково изучават тънкостите на популярната игра. Формирането на детска школа е обусловено както от интереса към спорта в селото, така и от амбициите на мъжкия състав за предстоящата надпревара. Според Николай Николов тази година мирковчани ще се борят за място в челото и дори за влизане във „В” група, а за да се състезава даден отбор там, то той задължително трябва да поддържа и детски тим.

Преди старта на официалните срещи през септември средногорските футболисти ще изиграят и две контроли. В първата от тях футболистите на Мирково ще пътуват тази седмица към Костенец за мач с местния „Бенковски”, а идната събота ще гостуват още веднъж, този път на „Правец”.

В същото време ситуацията около футбола в Пирдоп вече показва явни признаци на подобрение. Градският стадион вече е окосен, а от общинското ръководство официално заявиха, че в момента се търси възможност и за възстановяване на напоителната система на терена. През миналата седмица е извършен оглед на спортната зала от страна на зам. кметовете г-жа Мария Шентова и г-н Симеон Симеонов, заедно с г-жа Цонка Панкова – ст. специалист „Строителство и инвестиционна дейност”. Вследствие на него се планира мащабен ремонт, който ще започне с подмяна на счупените прозорци и повреденото дюшеме в залата.

„Общината има явно намерение да подкрепя футболния клуб, но за целта той трябва да излезе с ясна програма” – това сподели пред в. „Регион” г-жа Катерина Илиева, специалист „Връзки с обществеността”. „Спортистите знаят какво означава работа в екип. Убедена съм, че ако работим заедно няма да се стигне до ситуация, в която града да остане без футболен отбор.” В същото време Маньо Чолаков, който е основният инициатор за възраждането на футболен клуб „Орлин” заяви, че при настоящата ситуация в най-скоро време нещата най-вероятно ще си дойдат на мястото и до началото на сезона отбор ще бъде регистриран.

Няма коментари: