понеделник, 25 август 2008 г.

Златишките баскетболистки на турнир в Приморско

В началото на месец август златишките баскетболистки от спортен клуб „Стоян Николов” участваха във втория международен турнир „Посейдон”, на който и този път домакин бе Община Приморско. Популярният черноморски курорт посрещна над 20 отбора от Източна Европа, а самите срещи се провеждаха както в спортната зала на града, така и на открити спортни площадки с изкуствено покритие.

Надпреварата бе в три категории, като средногорските състезателки бяха включени в схемата на родените 1994-1995 година. Съвсем очаквано, предвид класата на съперничките, нашите момичета не успяха да запишат победа и отпаднаха от турнира преди финалните сблъсъци. В първия си мач те бяха категорично надиграни от далеч по-опитния състав на Севлиево, след което допуснаха нова загуба – този път от представителките на Словакия.


В третата и последна среща златишките баскетболистки играха най-добре, но отстъпиха на отбора от Румъния. Въпреки загубите, наставничката на местните момичета Мария Кърджилова бе доволна от представянето – „Играхме добре срещу противници, които не само бяха по-обиграни и опитни от нас, но ни превъзхождаха и ръстово”.


В крайното класиране като шампион триумфира тим от Русия, а за всеки отбор имаше и купа за участие. Участието на СК „Стоян Николов” бе обезпечено чрез предоставени средства от редица местни фирми – ЕТ „Водолей”, ЕТ „Изгрев”, „Девон стил” ООД, „Транс Билд” ЕООД, „Лия Флор Мари” ЕООД и Илия Медаров; транспортът пък бе осигурен от „Златанови” – гр. Златица.

Няма коментари: