понеделник, 18 август 2008 г.

Добри резултати за пирдопските гребци

Повече от добро представяне записа клубът по кану-каяк „Пирдоп” на провелото се преди седмици републиканско първенство за мъже и юноши. Към гребния канал в Пловдив пътуваха общо девет от средногорските гребци, които премериха сили с над 300 представителя на общо 14 клуба от страната.


Големият отсъстващ от тима бе Васил Василев, най-опитният състезател в Средногорието, който поради личен ангажимент не успя да вземе участие в държавното първенство. В негово отсъствие най-добро представяне за местния тим записа другият основен местен гребец – трениращият от осем години Владимир Рашев. Той влезе в призовата тройка на кану и при двете дисциплини, в които взе участие – завоювано сребро на 1000 м. и бронз на 500 м.


Останалите от пирдопския клуб не успяха да се наредят на почетната стълбичка, но също записаха добри резултати в конкуренция с най-силните гребци в страната. В четворката на каяк например средногорци се наредиха шести на 1000 м. и седми на 500 м. На кану пък от клуба не успяха да формират четворка поради липсата на някои от основните състезатели. Това на практика бе пропуснат медал, защото във всички предишни свои участие местната четворка на кану се връщаше с класиране в тройката.


През септември за клуба по кану-каяк „Пирдоп” предстои участие на силния турнир „Никола Велев”, който отново ще се проведе на гребния канал в Пловдив. Също така, в началото на есента ще се състои и общо събрание, на което ще бъде избран нов треньор. Той ще трябва да замести тежко болния дългогодишен наставник Делчо Пенев.


Ще се търси решение и на друг основен проблем за средногорските гребци – остарялата материална база. „Използваме гребла и лодки от 70-те години на миналия век, които са крайно амортизирани и с които трудно можем да постигнем големи успехи на състезанията” – споделя Владимир Рашев, един от най-опитните ни гребци. Средногорци са получили обещание от родната федерация, че в най-скоро време ще получат нови лодки, но за момента ще са доволни дори и на по-добри гребла и помощно оборудване. За целта от клуба се надяват на съдействие от страна на Община Пирдоп или някое от големите местни предприятия.

Няма коментари: