събота, 4 октомври 2008 г.

Броени дни до световното по шотокан във Франция

Общо пет представителя на клуба по източни бойни изкуства "Френдшип" заминават този вторник към Франция за да вземат участие в 16-ото световно първенство по шотокан. Тази година тимът на българите ще наброява 20 каратисти, а пирдопският сенсей Ресми Бобев отново ще се изявява като един от главните съдии на надпреварата.

През последните седмици средногорските състезатели се подготвяха заедно с 18-годишната Теодора Иванова от Казанлък, която също ще бъде част от националния отбор. Девойката е многократен републикански шампион, на два пъти е стигала до бронз на световни първенства, и по думите на Ресми Бобев е най-добрата в страната. Така преди две седмици пирдопчани гостуваха в Казанлък, а през отминалия уикенд върнаха домакинството и тренираха заедно с Теодора в градската спортна зала.

Целта на заниманията бе най-вече да се усъвършенства синхрона между нея, Реми Бобев и Иван Славчов, тъй като тримата ще се включат в надпреварата по Ката микс. Тук по думите на средногорския сенсей българите ще бъдат основни претенденти за златото, предвид това, което показват до момента в тренировките. Също много голям шанс ще имаме и в отборната надпревара на Ката, където майсторските форми заедно ще представят Реми Бобев, Петър Петров и Мартин – световен шампион от миналогодишната надпревара.

В индивидуалните състезания най-големи шансове за медал има Реми Бобев – както на Ката, така и на Кумите. Той ще се бори най-вече за световната титла, тъй като до момента това е единственото отличие, което липсва в кариерата му. С шанс за призово класиране са и Иван Славчов и Петър Петров, а Георги Бораджиев и Светослав Димитров ще играят в провеждащото се паралелно с основната схема първенство на състезателите с цветни колани, т.е. трениращи отскоро.

Броени дни преди заминаването си, средногорци се притесняваха единствено от дългия двудневен път с автобус, който значително ще ги изтощи и е възможно да повлияе на представянето им. Иначе на нас не ни остава нищо друго освен да пожелаем успех на местните момчета и да стискаме палци за тях.

Няма коментари: