понеделник, 20 октомври 2008 г.

И тази година - лекоатлетически крос в Пирдоп

На 15 октомври в Градската градина на Пирдоп се проведе традиционният лекоатлетически крос, организиран от местното спортно дружество. Събитието бе в чест на 189-ата годишнина от рождението на Златан Груев, известен средногорски общественик и един от основателите на Български Червен Кръст.

Кросът и тази година бе със съдействието на Община Пирдоп, като от нейно име на надпреварата присъства Катерина Илиева – специалист „Връзки с обществеността”. В чисто спортен план пък нещата бяха координирани от Ваньо Масларски – треньор в средногорския клуб по лека атлетика.

В надпреварата се включиха възпитаници на почти всички училища в региона. Отсечката, която трябваше да пробягат включилите се ученици, бе с обща дължина около 600 м., а стартовете бяха разделени в 4 възрастови групи. Като цяло най-добри резултати регистрираха представителите на СОУ „Саво Савов” – гр. Пирдоп, чиито възпитаници завоюваха победа и при 5-6 клас, и при 7-8 клас. В първата върастова група шампиони бяха Тереза Иванова и Иван Мутафчиев, а във втората – Петя Алексиева и Атанас Ингилизов.

При състезателите от 9-10 клас първи финишираха Атанаска Ненчева от АТПГ – гр. Златица и Димитър Иванов от ПГМЕ – Пирдоп. В старта на най-големите пък, учениците от 11 и 12 клас, призьори бяха Василена Шентова от ЧПГЧО – Челопеч и Светозар Стоянов от ПГМЕ – Пирдоп.

За победителите имаше грамоти и книги, връчени на учениците от г-жа Илиева.

Няма коментари: