понеделник, 20 октомври 2008 г.

Пак поражения за "Мирково"

Нова загуба записа отборът на „Мирково” в петия кръг от окръжното футболно първенство. Единственият средногрски представител в тазгодишната надпревара продължи с разочароващото представяне и на свой терен бе разгромен с категоричното 0:4 от тима на „Церово 2006”.

Мирковчани започнаха надъхано, но добре окомплектования състав на гостите набързо поведе с два гола в резултата. Ключова за развитието на срещата се оказа една от най-спорните ситуации в мача, при която нападателят на домакините Недко Йорданов бе изгонен от главния рефер. При една от атаките на средногорци защитник на „Церово” сякаш игра с ръка, но вместо това съдията видя нарушение на офанзивния играч на „Мирково”. Изнервен от развитието на двубоя, той реагира остро на отсъждането и бързо-бързо видя картона с червен цвят. Останал с 10 човека, местният състав съвсем изгуби тонус за игра и допусна още две попадения във вратата си.

През отминалия уикенд пък се изигра и шестия кръг от първенството. В него „Мирково” гостува на лидера във временното класиране – „Искра” (Искрец) и очаквано отново бе победен – този път с 1:4. Мачът почти повтори развоя на срещата с „Церово”, като единствената разлика тук бе почетният гол, дело на Иван Спасов при резултат 0:2. От всички загуби до момента тази беше може би най-предвидимата, но що се отнася до останалите четири, средногорци определено разочароваха с представянето си.

Няма коментари: