неделя, 26 октомври 2008 г.

Пирдопските тенисисти - на републиканско в Чепеларе

На 23 и 24 октомври в Чепеларе се проведе републиканското първенство по тенис на маса за ветерани. В него участие взеха и представители на двата средногоски клуба, практикуващи популярния спорт – СК „Стоян Николов” и СК „Пирдоп”. За златичани това дори бе първото самостоятелно участие на официална надпревара.

Това обаче не им попречи да запишат далеч по-добро представяне от пирдопските тенисисти. Схемата на турнира включваше групи от по пет човека, като първите двама от всяка продължаваха към директните елиминации. Така единственият преминал „летвата” от всички средногорци се оказа златичанинът Иво Белишки, който обаче след групата отпадна още в следващия сблъсък. Неговият съотборник Илия Филипов пък донесе и единствения медал за региона от надпреварата – бронз в най-горната възрастова категория 70 – 80 г. Там поради малката бройка състезатели директно бе пристъпено към елиминации.

Всички останали местни тенисисти – Кънчо Шопов от СК „Стоян Николов” и Никола Панов, Лукан Брайнов, Богдан Иванов, д-р Георги Георгиев и д-р Тодор Велчев от СК „Пирдоп” не успяха да преминат предварителните групи. Най-близо до това ба Никола Панов, който записа две победи и три загуби. Всъщност подобно представяне донякъде бе очаквано предвид класата на участващите в надпреварата състезатели – на практика в Чепеларе бяха пристигнали най-добрите ветерани в страната.

На втория ден от републиканското се проведоха и мачовете на двойки, където Средногорието бе представено от д-р Георги Георгиев и Богдан Иванов. Местните състезатели победиха в първата среща, но след това бяха победени и отпаднаха от по-нататъшната борба.

Няма коментари: