понеделник, 17 ноември 2008 г.

"Мирково" - "Спартак" (Самоков) 4:1

В деветия кръг от регионалното първенство отборът на „Мирково” най-накрая сложи край на негативната серия от мачове и след шест поредни загуби спечели заслужени три точки. На собствения си стадион единственият средногорски футболен тим имаше повече от удобен съперник в лицето на „Спартак” (Самоков) и успя да се наложи с категоричното 4:1.

Домакините бяха по-агресивни още от началото, като особено впечатление с играта си правеше младият Добрин Михайлов – Добата. Офанзивният футболист изработи половин дузина опасни ситуации и сам пропусна повечето от тях. Натискът на мирковчани постепенно се усили, като след поредното центриране дори се наложи защитник на спартаковци да чисти топката от голлинията. Все пак при един от следващите удари коженото кълбо се оплете в мрежата на гостуващия състав – Ивайло Духлаков се възползва от разбъркване в наказателното поле и заслужено даде преднина на своя тим – 1:0.

Малко преди почивката Добата все пак се разписа след красив удар от 20-ина метра и внесе успокоение в редиците на домакините. Секунди след попадението обаче Недко Йорданов загуби наглед леко единоборство в средата на терена и „създаде” опасна контраатака за самоковлии, завършила с гол в тяхна полза – 2:1.

Намаляването на резултата изигра своята роля и първите минути на второто полувреме бяха равностойни и напрегнати. Това продължи до третия гол за „Мирково” – дело на защитник от гостуващия тим, който реализира в собствената си врата след недобре преценена намеса. До края имаше време и за четвърти гол – Недко Йорданов напълно се реваншира за грешката си през първата част и след хубав пробив и премерен удар оформи крайния резултат в този така важен за мирковчани двубой.

В следващия, десети кръг, средногорския отбор имаше тежко гостуване на „Скала 1923” (Бов) и напълно развали доброто впечатление, губейки с разгромното 2:6. В поредния резултатен мач домакините поведоха с класическото 3:0, след което два гола за средногорци върнаха надеждите им за обрат. До него така и не се стигна, като вместо това играчите от Бов реализираха нови три попадения в противниковата врата.

Куриозното в мача бе, че и двата гола за „Мирково” бяха реализирани от вратарите на състава. Обичайният титуляр между бялата рамка – Боян Иванов, този път беше пуснат като полеви играч и успя да се разпише. След него пък същото стори и Теодор Михов, пазил врата на средногорци в срещата. Той успя да излъже протижниковия страж след силен шут от собственото си наказателно поле – топката прехвърли цялото игрище и тупна коварно в полето на съперника, прехвърляйки неразчетено излезналият страж на домакините.

Няма коментари: