понеделник, 10 ноември 2008 г.

Започна сезона и за баскетболистките на СК "Стоян Николов"

Първи срещи от новия сезон изиграха през отминалата седмица най-малките възпитанички на баскетболния тим към спортен клуб „Стоян Николов” – Златица. Отборът по мини-баскетбол, воден от Тодор Петров, загуби в първия кръг и от двата си съперника – „Пирин-Темпов” (Благоевград) и Ибър (с. Радуил). Пораженията обаче бяха напълно резонни, предвид неопитността на младите златишки баскетболистки.

Всъщност през миналия сезон представителките ни в тази възрастова категория (до 12 г.) показаха много добра игра и за първи път преминаха междуобластните кръгове, участвайки впоследствие в зоналната надпревара. От този сезон обаче те вече ще се състезават в горната възрастова група – до 14 г. Така надеждите за добро представяне ще са свързани основно с тях, докато при обновения състав по мини-баскетбол целта ще е по-скоро обиграване.

Идният уикенд в Самоков ще се изиграят и срещите от първия кръг при 14-годишните състезателки. Съпернички на златичанки ще бъдат „Балкан” (Ботевград) и „Миньор” (Перник), а според наставничката Мария Кърджилова целта е две победи и убедителен старт на надпреварата. В нашата група са още „Рилски спортист” (Самоков) и „Пирин-Темпов” (Благоевград), като основни претендентки на средногорските момичета за първото място ще бъдат самоковлийки. Ако златичанки се класират сред първите два състава, те ще имат шанса да играят в зоналния кръг и тази година.

Няма коментари: