неделя, 2 ноември 2008 г.

Разгром - "Мирково" инкасира девет гола в Правец...

След като през последните няколко месеца футболистите на „Мирково” инкасираха загуба след загуба и спечелиха едва три точки от изиграните седем двубоя, през уикенда те буквално се сринаха и достигнаха дъното в представянето си. Единственият средногорски представител в окръжната футболна група допусна истински разгром и инкасира девет гола при гостуването си в Правец срещу едноименния местен тим.

Срещата започна вихрено за домакините и до почивката те вече водеха с 6:0. През втората част преднината набъбна с още един гол, след което Иван Спасов и Ивайло Духлаков успяха да преодолеят противниковия вратар и макар и в малка степен смекчиха загубата. Последваха обаче нови две попадения за „Правец”, с които крайният резултат достигна 9:2, затвърждавайки по този начин последното място за „Мирково” във временното класиране.

Всъщност поражението донякъде бе очаквано, но не и с подобна голова разлика. Според част от мирковския щаб причината може да се търси в желанието за реванш от страна на домакините, които през миналия сезон бяха спрени в устрема си към първото място в групата именно от средногорския състав. Както някои може би си спомнят, тогава срещата в Мирково завърши при равен резултат, а загубените две точки се оказаха определящи за неуспеха на „Правец” в опита му да пробие във „В” група.

Даже и да е така, в местния футболен отбор не си правят илюзии и признават, че играта в последните двубои е безобразно слаба. Оттук нататък очевидно всякакви амбиции за каквото и да е се изпаряват, но това което остава на мирковчани е поне да радват публиката си с по-добро представяне. Те ще мога да го направят още този уикенд, когато приемат на своя стадион „Спартак” (Самоков).

Няма коментари: