понеделник, 10 ноември 2008 г.

Малките волейболистки на Пирдоп - пети в страната

На 8 ноември Етрополе бе домакин на финалните срещи от републиканското първенство по мини-волейбол, в което всяка година мерят сили момичета до 12 г. от цялата страна. До последния кръг от тазгодишната надпревара възпитаничките на Павел Лалов достигнаха след като през пролетта безапелационно спечелиха междуобластния турнир, провел се в Кюстендил. Тогава те не оставиха никакъв шанс на съперничките си и срещу съставите на Разлог, Перник, Етрополе и домакините от Кюстендил, те записаха четири победи и едва един загубен гейм.

На финалите участваха общо осем състава от страната, като след жребий в групата на средногорските момичета попаднаха столичните „Локомотив” и „Септември”, играли впоследствие финал, както и Велбъжд (Кюстендил). Първата си среща пирдопчанки загубиха злощастно от тима на „Септември”, който надделя с 2:1 гейма и 19:17 в тайбрека (при мини-волейбола се играе до победа в 2 от 3 гейма, а всяка от частите е до 15 т.). В следващият мач обаче местните волейболни таланти бяха безапелационни и спечелиха с 2:0 гейма срещу „Велбъжд” (Кюстендил), с което си върнаха шансовете за продължаване напред.

Така, в решаващ трети мач от групата, представителите на Средногорието се изправиха срещу „Локомотив” (София). Тук отново се стигна до трети гейм, спечелен с голяма доза късмет от „железничарите” – 15:13. По този начин пирдопските момичета злощастно отпаднаха от борбата за призовите места. На следващият ден те се изправиха срещу още един столичен тим – ЦСКА, с който премериха сили за петото място в България. Въпреки голямата класа на „армейците”, нашият състав надделя с 2:1 гейма и се нареди пред тях в крайното класиране. Шампиони на страната станаха „Септември”, победили на финала „Локомотив”. Пирдопчанки пък останаха единствените, спечелили гейм срещу тези два състава на финалите.

В съботния ден се изигра и вторият кръг в национална волейболна група А1. Мъжкият състав на Пирдоп гостува в Тетевен и загуби от местния състав с 1:3 гейма. Домакините са един от новите тимове в групата ни и след първата среща с тях впечатленията са за един добре сработен и обигран тим, който най-вероятно също като пирдопчани ще има аспирации към първото място.

Няма коментари: