понеделник, 24 ноември 2008 г.

Слаб старт на сезона за златишките баскетболистки

Две загуби за представителките на спортен клуб „Стоян Николов” – Златица донесоха първите срещи от тазгодишното областно първенство по баскетбол за момичета до 14 г. Стартовият кръг от надпреварата се изигра в Самоков, а пораженията още отсега до голяма степен предопределят невъзможност за продължаване напред към зоналните двубои. Така те повториха откриването на сезона на тима по мини-баскетбол (до 12 г.), където златичанки също бяха победени на два пъти.

Всъщност от този сезон в тима на средногорските момичета поради различни причини отсъстват три от основните състезателки, върху които наставничката Мария Кърджилова градеше състава си. Към Самоков пък не отпътува и Евелина Йорданова, която в последния момент бе извадена от групата поради здравословни причини. Така далеч по-неопитните местни баскетболистки съвсем резонно загубиха и двете си срещи от този първи кръг. В първата от тях те отстъпиха на „Миньор” (Перник) с 20:41, а в следващата бяха победени от „Пирин-Темков” (Благоевград) с 19:47.

Вторият кръг ще се изиграе на 13 и 14 декември, като в него съпернички на златичанки ще бъдат останалите два състава в групата ни – „Балкан” (Ботевград) и „Рилски спортист” (Самоков). За тези два двубоя Мария Кържилова също не залага особено големи надежди за победа, тъй като по думите й освен опит на нейните възпитанички не достига и ръст за да бъдат равностойни на останалите състави.

„Нашата цел този сезон е една – обиграване на момичетата и развиване на отделните компоненти в играта ни. Все пак още сме млад клуб, а и градът ни е с далеч по-скромни мащаби в сравнение с Благоевград или Самоков например. За мен най-важното е да продължаваме да развиваме баскетбола в Златица и малко по малко да подобряваме нивото му.” – сподели още г-жа Кърджилова пред в. „Регион”.

Няма коментари: